среда, 2. октобар 2013.

Хипербореjски снови I

Хипербореjски снови  I

Варг Викернес

(Прави или вештачки) Јевреји који су створили слику Неандерталца као некаквог под-човека имала је сврху да одврати пажњу од Неандерталца. Ми не желимо да дистанцирамо од тих створења. Али ми знамо да је та њихова слика лажна, и да је у стварности веома другачија. Постоји још нешто како би одвратили пажњу Европљанима од Неандерталаца; њихов мањак цивилизације, њихов мањак напредне технологије, и њихов мањак уметности. 

Али без обзира на те тврдње ми знамо да је прва уметност – неандерталска уметност, знамо и то да су имали музику и да су правили напредне инструменте, да су правили копља иста онаква каква се праве данас. Ми знамо такође да су они били ловци-сакупљачи, тако да је за њих стварање цивилизације безначајна. И можда најзначајнија ствар о њима јесте то, да они нису мењали ништа у свом начину живота током ХИЉАДЕ И ХИЉАДЕ ГОДИНА. Зашто?

Наравно све ово о чему говорим су спекулације илити предпоставке, ако вам се тако више свиђа, које су базиране на истраживању моје супруге Мари (http://atala.fr/) и моме знању везано за ову тему, али шта ако су они заправо имали цивилизацију у једном времену? Шта ако је мит о Атлантиди, Хипербореји, Краљевству Бесмртних (илити Ултима Туле (Ultima Thule)), или о било којем сну који имамо о заборављеним краљевствима о којима у ствари имамо само магловите успомене а које су можда заиста некада постојали?

Шта је то што је заиста, заиста погрешно у нашој модерној цивилизацији?

Шта би то могло да се деси лоше, али заиста нешто лоше, а да има везе са нашом модерном цивилизацијом?

Толико тога би могло да пође по злу, али оно што би заиста могло довести до уништења цивилизације, јесте Сунчана олуја. Видите, сви метални објекти са којима смо окружени, постаће главни проблем када нас погоди следећа масивна олуја са Сунца. Сви они су сакупљачи енергије које нас може повредити али исто тако могу и уништити цивилизацију. Сви електрични уређаји ће престати да функционишу, или ће уствари једноставно изгорети и истопити, укључујући и системе наших Нуклеарних постројења. Метали окупљају опасан електрицитет, такорећи, и свако ко их поседује, носи их, или стоји близу нечега што је направљено од метала, ризикује да буде спржен... Светлеће кугле као у некаквој фантазији чаробњака, одједном ће испунити небо! Сваки накит од метала који носите довешће до ваше пропасти!

Данас већина нас живи у блаженом незнању везано са претњом која нам доноси технологија и као и употреба метала. Чак су и модерне куће у којима живите, саграђене на темељима пуним гвожђа, жице и као такве дозивају масивне светлеће лопте са неба! Можда се једног дана не пробудите због масивне Сунчане олује која би ударила у Земљу током ноћи. И уколико се то деси, ви ћете умрети јер сте били окружени са металним предметима.

Не би све Сунчане олује то учиниле, многе не могу да повреде људска бића, чак и ако ударе у металне предмете, али неке масивне Олује вероватно могу, и оне ће доћи кад-тад. Ми још увек нисмо видели такву олују, барем није забележена у историји, али неки мисле да ће се то ускоро десити.

Могући сценарио таквих катастрофа за оне који преживе, довешће до тога да забране технологију, да забране употребу метала, и да се врате здравом начину живота: ловљењу и сакупљању, да се користи само основна и неопходна технологија. Преживели ће знати колико је опасна напредна технологија! Тако друштво неће развијати нову технологију годинама. Све док не забораве на своје митове и традицију, или дође под утицајем друге заједнице, са другачијим искуством. Они ће третирати такве иноваторе технологије као што је Зевс  третирао Прометеја, када је украо технологију од њега.

Технологија можда неће бити решење за било шта; она може само довести до наше пропасти, као што се вероватно већ десило изгубљеним цивилизацијама наше прошлости. У сваком случају, фокусирање на унапређење људског материјала, треба бити наше највеће интересовање, и под било каквим околностима то би требало бити крајњи циљ. Ми ово знамо као што су и Неандерталци такође знали; они су били часни ловци (тј. без пуцања у животиње са велике удаљености), приморавајући тако све кукавице и слабиће да, или умру од глади, или буду убијени док лове. Они су били много снажнији него што ће модеран човек икада бити, и вероватно много паметнији – или као што су Скандинавци још увек: превише наивни за њихoво добро. Неки од њих су толерисали присуство Африканаца, чак су се и мешали са њима. И тако су окончали своју здраву културу; монгрелска крв се проширила међу њима, и они који су „инфицирани“ нису разумели забрану технологије, због чега и данас она постоји, и још увек су били довољно паметни да развију нову технологију, нешто што Африканци без Неандерталске крви никада не би могли.

Вероватно многи од нас воле Толкинов свет фантазије као и друге светове фантазије, због тога што ми поседујемо нешто што само наша крв памти. Можда је древна, изгубљена и заборављена цивилизација била прелепа, право Златно доба – које је трајала до катастрофе. Можда можемо да је обновимо? Можда не би ни требали то да покушаћемо.... можда нисмо ни способни!?

Ништа од овога што сам овде рекао није за сигурно; као што сам напоменуо, све ово су спекулације, и нагађања, али већа је вероватноћа да сам у праву. Само твоја интуиција ти може рећи. 

Само нека створења у фантазији су била стварна (остала то нису...)!

Megaloceros1KrakeSmilodonBergriseHyaenodon_Heinrich_HarderNøkkSkrømtEKTE PterosaurGjenganger2Basilosaurus1Orm2







Нема коментара:

Постави коментар