недеља, 27. октобар 2013.

Црвена Коса

Црвена Коса

Варг Викернес
Релативно често добијам мејлове и коментаре људи који тврде да су црвенокоси појединци више Европљани и расно чистији од других Европљана. Они кажу да имају најсветлију кожу, тако да мора да су “расно најчистији”. Изгледа да је ова заблуда прилично проширена, па ћу из тог разлога одвојити мало времена да вам објасним о чему се ради у случају црвене косе.
То је у ствари стварно једноставно; они са црвеном косом имају веома мало браон меланина (који даје кожи браон боју, посебно када се изложи Сунцу), али имају доста црвеног меланина (који даје кожи црвену боју, посебно када се изложи Сунцу) – у поређењу са људима плаве косе, који имају веома мало браон и веома мало црвеног меланина. Тако да иако су црвенокоси људи веома бледи, имају доста више меланина него плави људи.
Ово значи да црвенокоси појединци не црне веома добро и уместо тога њихова кожа изгори када се изложи Сунцу – и добијате веома црвену кожу као резултат (црвени меланин). Тако да они не подносе Сунце или врућину веома добро (али са позитивне стране, црвенокосе индивидуе изгледа да имају већу отпорност на отров (алкохол) и бол него остали).
Не знамо тачно када су се појединци са црвеном косом појавили, али знамо да је то мутација која се појавила када су Европљани (са веома мало меланина) мешали са не-Европљанима (са много меланина) током дуже временског периода. Као што већ можда знате, “мутације” се јављају када се врсте и под-врсте мешају и ово није другачије што се тиче мутације која изазива црвену косу и веома бледу/црвену кожу. Ово мешање раса је креирало мутацију која је створила појединце са много меланина (не-европска особина), али са много црвеног меланина – како је објашњено у претходном тексту. Као резултат свега овога, ови појединци имају црвену косу и веома бледу кожу, која се претвара у црвену када се изложи Сунцу, такође и пеге.
Па да сумирамо; црвенокоси појединци су наследили генетски склоп, који је резултат мутације која је настала мешањем, тако да нису “чистији” од других.
Са друге стране, појединци са црвеним косом нису мање чисти од већине других Европљана, они су само наследили овај посебан генетски склоп, који је резултат мешања врста. Други Европљани могу да имају неке друге не-европске особине или мутације, које су резултат тог истог мешања врста, као што је смеђа коса (сви чисти не-Европљани имају црну косу, неки Европљани су наследили и ову особину), смеђе или кестенасте очи, маслинасту пут, низак КИ, лењост, слаб скелет (у поређењу са моћним европским скелетом), мање мишиће масе итд. итд. Многи Европљани имају и друге “дефекте”, као што су хиперсексуалност, претеран раст, преблеми аутоумуног система, нервни проблеми, проблеми везани за метаболизам, оштећења мозга итд. И они су резултат овог мешања врста које се десило пре много времена…
Ако постоји неко правило, онда је то да што су Европљани више плави, плавих очију, интелигентнији, храбрији, јачи, креативнији и лепши, вероватније је да су и расно чистији.
Црвена коса је уобичајена и код не-Европских људи, посебно Јевреја, због тога што су они екстремно монгрелизовани (очигледно из географских разлога: Јевреји су живели на месту на коме се сусрећу три континента) и због тога пате од толико много последица мешања, укључујући и црвену косу.
Могу да додам да Скандинавци, расни најчистија племена Европе, заправо нормално веома добро црне, а то је због тога што су толико расно чисти: њихова светла кожа је веома добра у производњи “Сунчевих витамина”, чак и кад су изложени веома мало Сунцу. Тако да када се много излажу Сунцу, кожа црни веома брзо, због тога што не треба да “да користи шансу” да производи много Сунчевих витамина – у поређењу са осетљивом веома светлом кожом која мора да штити саму себе од превеликог излагања Сунцу. Црвенокоси појединци покушавају да раде исто то, али имају толико црвеног меланина да не успевају у том и због тога изгоре и кожа им постаје црвена.
Европа је данас разнобојна раса (да: Европа је и биолошки термин, врста), али ове особине су само на површини. Битније је оно што се налази унутра сваког европског човека, у смислу интелигенције, храбрости, општег здравља, и воље да се жртвују за сврху већу од њих самихСлава Сварогу!
Неки прелепи “Европљани од многих боја”:
images (6)ukrainepagans
red-headed-woman
PS. Ми заправо не знамо зашто су људи у Британији толико црвенокоси, али највероватније објашњење је то да су племена која су се тамо селила имала доста појединаца са црвеном косом и због тога су ове особине постале веома уобичајене. Друго објашњење би било то да су се племена која су живела тамо (Велшани, Ирци (укључујући и Шкоте), Пикти и Бритонци), заправо делом потекла из Египта, места које је у то време (наравно због локације) било више помешано него остатак Европе (у биолошком смислу) и да су они потомци последњих европских племића који су тамо живели. Они су у неком смислу напустили “египатски брод који тоне”, пре него што је било прекасно за њих и отишли на Британска острва, где су били асимиловани од стране европских племена која су већ тамо живела – остављајући за собом мешански Египат (неколико последњих династија) да назадује. Не постоји доказ за ово, али постоје неки трагови који указују да се ово стварно догодило. Ова “египатска хипотеза” може и да објасни зашто је било толико тамне косе и смеђих очију у староседелачким племенима Британских острва.

Превео да енглеског Александар Маслар

Нема коментара:

Постави коментар