среда, 16. октобар 2013.

У Паризу!

Територија на којој се налази данашњи Париз била је земља Паризија, европског племена које је учествовало у одбрани Гала против геноцидног напада дуговима-вођеног Јулија Цезара, коју је водио Верцингеторикс. На Википедији се ова одбрана карактерише као “устанак” против римских снага. Резултат овог галског холокауста је био око 1.000.000 убијених Гала, већина жена и деце, који су убијени да би Јулије Цезар могао да прикупи довољно плена и плати свој дуг зеленашима (о чијој раси и религији ми никада ништа нисмо чули), али кога је данас брига за све ово? Кога брига за то што су Европљани били, заправо и још увек су, масовно убијани?
Некад сам живео на територији племена Аверни, Верцингеториксовог племена, а тренутно живим на територији племена Лемовици, још једног племена које је учествовало у галској одбрани. Сваки пут када путујем у Париз, сетим се племена Паризи и онога што некад беше…
Следећег четвртка, 17-тог октобра, поново ћу да путујем у Париз и користим ову шансу да вас подсетим на суђење против мене у Паризу.
Надам се да ћу видети многе од вас тамо, телом или духом – или обома! Слава Паризијима! Нека њихово величанствено име никада не падне у заборав! Слава Сварогу!
Гали:
gaulsandreykarashchukbo.preview
Превео са енглеског Александар Маслар


Нема коментара:

Постави коментар