уторак, 8. октобар 2013.

Благословени Умови IV

Благословени Умови IV

Варг Викернес
Не мислим да је моја машта толико спутана, колико тo да је у неком смислуотупела, не сам због образовног система, већ и због света у коме живимо. Моја чула су бомбардована од како сам почео да постојим и она више не реагују толико снaжно колико би требалo на стимулансе нашег света.
Шта би се дешавало да је наш свет другачији?
Шта би било да је наш свет „примитиван“, као што је био свет нашим предака? Када би сте видели само природу свуда око себе, зар не бисте реаговали снажније нпр. на звездано небо? На лице Месеца? На лепоту огромног водопада? На моћне океанске таласе који се разбијају о хрид? На велико и древно дрво? На поглед са врха високе планине?
Шта би се десило да у таквим околностима изненада видите овако нешто?
Bisons in Altiira cave 
Живот се састоји од низа догађаја, од којих сваки покреће нешто у вашем уму, као што рецимо одређена старост у неком тренутку покреће пубертет. Да бисте постали добар и искрен човек, треба да сачувате самог себе од многих оваквих покретача. Од сваког вида дегенерисане уметности, понижавања других, злостављања, бесмислене окрутности, експлоатације, оправдавања похлепе и свих других облика догађаја који покрећу нешто зло и дегенерисано у вашем уму.
Благословени умови наших младих су божански умови и наша дужност као родитеља је да им дозволимо да остану божански и постану већи и зрелији, без да се укаљају свом прљавштином овог света.
Следећи пут када видите нешто од ове прљавштине, обратите пажњу на њено порекло и на оне који је производе, пропагирају, као и на оне који је прихватају. Нека људска бића су рођена трула до сржи, њихови умови нису као они код правих људи и они теже ка томе да и нас остале повуку доле, у духовну мочвару, где они обитавају. Они се ваљају у прљавштини због тога што су и сами прљавштина. Међутим, ми то нисмо. Ми смо благословена деца богова. Када нам се пружи прилика, ми јесмо богови. Слава Сварогу!
Превео са енглеског Александар Маслар

Нема коментара:

Постави коментар