недеља, 25. август 2013.

Оно што некад беше

Оно што некад беше

Варг Викернес


За почетак мало одговарајуће музике.

Европски човек је раније био бољи: јачи, здравији, интелигентнији, инвентивнији, храбрији, искренији и часнији. У ствари, што се више враћамо кроз време, наши преци су били бољи.
Можете да се запитате: па зашто су онда живели у пећинама, носили крпе и никад се нису купали? Добро, схватам зашто ово питате, али ово што су вам рекли о нашим прецима једноставно није истина. Никад нису живели у пећинама; пећине су користили само за неке религиозне церемоније. Исто тако никад нису носили крпе; неколико пронађених комада одеће из каменог доба су прилично напредни и добро израђени. Нити су били прљави; зашто би то били када чак и већина животиња то није? Чак и пси чисте сами себе. Зашто ваши преци не би то радили?

Европска одећа стара више од 5.000 година

Oetzi_Bild-2

Па зашто онда имамо овај ужасно негативан став о нашим супериорним прецима? Наравно, постоји један веома једноставан одговор на ово питање: хришћанство. Могао бих много тога да кажем о овоме, већ и јесам, али ћу се убрзо вратити на нешто интересантније: како можемо да се вратимо узвишености?

Видите, не постоји други „првобитни грех“ до расног мешања и не постоји „спасење“ до онога који сами себи осигурамо, користећи сопствене менталне способности, у овом животу, на овој планети Земљи. Не постоји ништа за шта бисмо тражили опрост, само ствари које требамо да поправимо. Не постоји ништа за шта се треба молити, када смо већ код тога ни коме се треба молити, постоје само ствари које треба урадити.


Оно што прво морате да схватите је да не постоји ништа боље од живота на Земљи: не постоји рај, не постоји блажен загробни живот препун изобиља, не постоји вечни мир нити било шта слично. Не постоји друга бесмртност до оне коју осигурате самом себи тако што ћете живети часно, размножавати се и бити поново рођени кроз сопствени род. Не постоји друга срећа до оне коју сами обезбедите својој деци и њиховој деци; бићете поново рођени у свом роду па све добро што створите на Земљи  биће вам корисно на дуге стазе.

Друга ствар коју треба да разумете је та да иако је живот на Земљи оно најбоље што имамо нема потребе да се плашито смрти; најбољи од нас ће бити поново рођени у роду, када се вратимо у живот као неки од наших наследника. Све наше грешке ће бити заборављене. Само се добри враћају, из разлога што се само добро памти и враћа се у живот.

Добар живот није у изобиљу, луксузу, задовољству, смеху, радости и опуштању. Сваки бол са којим се суочавате у животу је добар, чини вас јачим и даје вам шансу да покажете и одржите вашу снагу – и ако због њега умрете вероватно сте умрли часно и свакако ћете се вратити у живот. Све „зло“ са којим се сусрећете у животу је добро, чини вас бољим и даје вам шансу да покажете и одржите вашу доброту и снагу – и ако због њега умрете вероватно сте умрли часно и свакако ћете се вратити у живот. Дисхармонија је присутна само због тога да би вас подсећала на потребу за хармонијом и да би се осигурала ваша спремност за њено обнављање када је то потребно, чак и ако требате да платите животом. Добар живот је онај који вам омогућава да изразите и одржите све ваше квалитете и да инспиришете друге око вас да раде исто то. Добар живот је онај који вас уздиже ка узвишености и снази, кроз олује и недаће; све до части! Смрт није крај; она је само укупност вашег живота – свих часних дела која сте урадили и која се преносе даље, у ваш следећи живот. Ви умирете али ваша част може да живи вечно и она ће да храни узвишеност у свим онима око вас.

Трећа ствар коју треба да схватите је да је живот вечан. Ви сте део света који се стално мења и нема почетак и нема крај. Не постоји „стварање“ и не постоји „судњи дан“, само динамично постојање у вечности и као што се годишња доба смењују у природи, тако се и човек мења кроз раздобља свог постојања. Зима је као поновно рођење, пролеће је рођење, лето је живот а јесен смрт. Ноћ је као поновно рођење, јутро је рођење, дан је живот а вече смрт. Помрачење Месеца је као поновно рођење, млади Месец је рођење, пун Месец је живот а опадајући Месец смрт. Све се окреће у круговима. Како природа, тако и човек. Како на небу, тако и на Земљи.

Скандинавски петроглифи

SunWheel11

Направите најбоље што можете од онога жто имате и од онога на шта можете да утичете. Не брините за неизбежности. Уживајте у хармонији универзума и борите се против дисхармоније. Живите за будући живот на Земљи а не за неке измишљене „рајеве“ на небесима. Живите да учините ваш род јаким и здравим, интелигентним и инвентивним, храбрим и искреним и наравно часним. Ослободите се јеврејског јарма који се зове „хришћанство“. Слава Сварогу!


Европска уметност стара више од 40.000 година

Bisons in Altiira cave

Превео са енглеског Александар Маслар

Нема коментара:

Постави коментар