недеља, 25. август 2013.

Анти-Семитски Екстремиста

Анти-Семитски Екстремиста

Варг Викернес


До сада многи од вас знају да сам Одалиста, што би се можда, ради лакшег разумевања, могло боље описати као национал-паганиста. Они који се боре против онога што заступам (а иза чега је 99% човечанства стајало 99% од времена у којем постоји људска врста) називају ме „екстремистом“. Очигледно само због тога што је овај термин пун негативности и опасности, а они сигурно желе да ме представе као што негативнијег и опаснијег, колико год је то могуће.
Очигледно најгора етикета коју неко данас може да вам прилепи заправо није „екстремиста“, чак ни „расиста“, већ наравно „анти-Семита“. Па тако, да би стварно показали колико сам у ствари ужасан, користе и овај термин када ме описују. Мада сам помало збуњен разлозима које наводе у Ле Фигару да су моја запажања у овом посту „анти-семитска“. Новинар наводи ову реченицу:

„Ових дана прво долазе по пагане националисте и мислим да неће долазити по Јевреје, али чак и ако нисте паган и/или националиста можда ћете схватити да треба да се побуните за оне који то јесу.“

Испада очигледно да је, ако кажете да Јевреји неће бити ухапшени у овом тренутку, „анти-семитски“. Видите, пуко помињање термина „Јевреј“ аутоматски вас квалификује да будете етикетирани као „анти-семита“ од стране медија. Није нам чак ни дозвољено да причамо о Јеврејима. Ако то радимо ми смо „анти-Семити“, осим наравно ако их не величамо и славимо. Када дискутујемо о проблемима нашег доба, требали бисмо да се правимо да они не постоје, да се правимо да нису овде. Требали бисмо да се правимо да ниједан од њих није одговоран ни за шта. Ако сугеришете супротно, то је „анти-семитизам“.

„Да би сазнао ко влада над тобом, једноставно сазнај кога не смеш да критикујеш.“ (Волтер)
Оно што желим овде да кажем је да они вичу „анти-Семита“ онда када пишу или говоре о неком ко доводи у питање њихове погледе и истине, то је више од било чега само покушај да се тај неко дискредитује, да се поткопа и оклевета дисидент и његов глас. То заправо више говори о онима који вичу „анти-Семита“, него о такозваним „анти-Семитима“. Исто тако, то говори доста о томе за кога они заправо раде и чије интересе служе. Слава Сварогу!



„Од када су Јевреји измислили клевету за „анти-семитизам“ у 1880-тим (Реч „анти-семитизам“ је први пут штампана 1880-те године. Јеврејска Енциклопедија, Део I (1901), стр.641), храњена је јеврејским новцем, организацијама, пропагандом и лажима, па је сада та реч као змијски отров који паралише нервни систем појединца. Чак и помињање речи „Јевреј“ се избегава осим ако се користи у најповољнијем и најпозитивнијем контексту.“ (Чарлс А. Вајсман, Who is Esau-Edom?, стр.63).

Превео са енглеског Александар Маслар

Нема коментара:

Постави коментар