уторак, 17. септембар 2013.

Разоткривање Бога

Разоткривање Бога

Варг Викернес

Изворни текст

Латински термин за „Бога“ је Deus, од старо-латинског Divus. Ово је у ствари само име за божанство које је познато као Јупитер, у древној Грчкој као Зевс, у древној Скандинавији као *Tiwaz што је изведено из речи Dyаus из санскрита. Сва ова имена су изведена из прото-индо-европског *Dyeus/*Diwus.

Еволуција скандинавског имена Tyr:

Норвешки: Tyr

Норс: Tyr (pl. Tivar)

Млађи прото-норвешки:*TiwaR

Старији прото-норвешки: *Tiwaz (име које је коришћено у Скандинавији у класичној антици)

Прото-индо-европски: *Dyeus/*Diwus

Ова би значила „небо“, али изворно значење је „(небески) зраци“; односи се на многе светлосне изворе на небу, који шаљу зраке светлости доле ка нама; Сунце и Месец, као и милиони звезда. *Diwus је Бог неба. Онај Бог Неба.

Као део овог Бога Неба наћи ћете многа друга божанства: богове Сунца, Богове Месеца, богове муња, богове громова, богове дана, богове ноћи, богове зоре, богове чаробњаштва, богове рата, богове духова, и тако даље. Они сви потичу од Бога Неба и његов су део.

Драги европски хришћани: ово је ваш Бог. Ако желите да се молите и да следите Бога Неба, молим вас следите нашег сопственог Бога Неба а не неког хебрејског демиурга из пустиње.  HailaR TîwaR!

Бог Неба!

Zeus_pompei

PS. Ако још увек верујете да су наши преци веровали да је Земља равна, погледајте глобус на овој слици из Помпеје (уништене 79 године) који представља Земљу! Равне Земље се обично не представљају као глобуси…


Превео са енглеског Александар Маслар

http://thecallofthule.wordpress.com/

Нема коментара:

Постави коментар