четвртак, 19. септембар 2013.

Келти и Брити

Келти и Брити


Варг Викернес


Бурзум фанови старе школе могу да се сете да сам неколико пута у мојој каријери говорио како не постоје „Келти“ као народ. Ширење тзв. „келтске“ културе није било такво да се једно европско племе шири на штету других: ширење келтске културе је било ширење одређеног стила, као што су коришћење овог или оног типа мача или оклопа. Користио сам Мајкрософт као пример, да покажем колико је бесмислена званична историја у овом контексту; рекао сам да то што се Мајкрософтови производи користе широм планете, није доказ да Америка шири своју територију и преузима остатак света. Ширење „келтске“ уметности у древној Европи није доказ да су „Келти“ ширили територију и преузимали већину Европе.

images (3)

Успут, исто то је истина што се тиче других „историјских инвазија“ Европе, рецимо инвазија „Индо-Европљана“ и „Народа са ратном секиром“.

Стога, право је задовољство за мене да погледам овај документарац:


Очигледно је да је званична историја поново написана у вези са овом темом, или је можда у овом филму само интервјуисан редак пример бриљантности у редовима историчара.

Запамтите и то како су интернационалисти из Римског царства изазвали скоро тоталну деструкцију изворне британске културе. Интернационализам је увек био деструктиван, још увек је. Слава Сварогу!

Превео са енглеског Александар Маслар

Нема коментара:

Постави коментар