среда, 11. септембар 2013.

Заувек Млади

Заувек Млади

Варг Викернес


Човечанство није статичан ентитет; доста се променило од старијег каменог доба. Не само услед еволуције (она није ни одиграла одлучујућу улогу), већ углавном због хибридизације – нечег што најчешће једноставно називамо „расним мешањем“ или чак „мешањем врста“.

Савремен европски човек је хибридизовано биће; углавном је још увек Неандерталац (просечно 99,7%) али има исто тако и нешто афричких гена (тј. гена Хомо сапиенса, просечно 0,3%). До мешања је дошло највероватније током ледених доба, када су се неки од ових прото-Европљана, вођени екстремном хладноћом у Европи, спуштали на југ и тамо (на Средњем истоку и у западној Африци) сусретали  са фузички и интелектуално доста слабијим прото-Африканцима. Највероватније да су прото-Европљани убијали одрасле прото-Африканце, али не и преживелу афричку децу, коју су из сажаљења понекад усвајали (што се још увек веома често дешава у Европи). У ретким приликама овој деци је било допуштено да се паре, али пошто су била различите расе, само женски потомци су били плодни. У ретким приликама мешана крв преживела је више од неколико генерација, а када се то догађало њихова афричка ДНК преузимана је од прото-Европљана и евентуално постала прилично равномерно распоређена међу њима.

Када би се ови мешани прото-Европљани враћали у Европу – после отприлике 120.000 година леденог доба – носили су ове гене са њима и афрички ДНК је даље преношен међу европском популацијом. Што идемо северније у Европу, мање појединаца са афричким генима је преживело, због тога што ти гени уопште нису предност у Европи, па што северније идемо европска популација је светлија, имамо више појединаца са плавом косом и плавим очима.
Данас, свако од нас у Европи има нешто афричког ДНК и ово је променило европског човека . Најочигледније је то да је постао физички слабији и да се његов мозак скупио – због промене величине и облика лобање. Он је  углавном исти, али ове мале промене у европском човеку говоре много тога у вези са многим стварима.

Неки ове промене виде као позитивне због тога што су оне највероватније  довеле до стварања цивилизације, високе културе и високе технологије. Други ове промене виде као негативне због тога што су оне довеле до дугачке лист здравствених проблема, чак и менталних проблема савременог европског човека. Највероватније, скоро сви проблеми који су везани за нервни систем и скоро сви аутоимуни проблеми су директан резултат ових промена. Метафизичко очајање и вероватно скоро сви други ментални проблеми од којих посебно савремни Европљани пате су резултат промена. Ако желите да сазнате нешто више о овоме, можете прочитати постове на atala.fr.

Вратићу се на тему цивилизацие, високе културе и високе технологије и покушати да објасним зашто се услед мешања врста догодио њихов настанак. Видите, овде постоји очигледан парадокс: интелигентнији прото-Европљани нису створили никакву цивилизацију, никакву високу културу нити високу технологију, бар не да ми знамо (мада ово може да буде једини проблем у овом контексту; можда данас ми нисмо чули за њих. Могле су да постоје), већ су их створили мање интелигентни мешани Европљани. Ако су немешани прото-Европљани били интелигентнији зашто они нису то урадили?
Ми имамо јако високо мишљење о данашњој цивилизацији, високој култури и високој технологији, по степену напредка ових ставки се мери брилијантност неке расе. Претходно сам навео да су можда они били толико интелигентни да су изабрали да не стварају ове ствари , из разлога што су знали или разумели штетне ефекте које имају и шта све може поћи по злу ако то ураде. Ипак, могуће је да постоји друго објашњење за ово…

Рађамо се као новорођенчад, постајемо деца и то смо неко време док не постанемо адолесценти и коначно одрасли. Када смо били прото-Европљани (тј. Неандерталци, запамтите) наша лобања се мењала када смо постајали одрасли. Неандерталска деца имају тачно исту лобању као и деца савремених Европљана; наши преци нису имали развијене добро познате Неандерталске особине лица све док нису постајали одрасли. Данас, европски човек никад нема овакве особине лица; зато у овом смислу он остаје адолесцент.
Младе жене требају да буду привлачне мушкарцима, да би могле да изаберу од много мушкараца оног за кога мисле да је најбољи за њих и када то ураде треба да одрасту, подигну своју децу и фокусирају се на своју породицу. Савремене жене су опседнуте сопственом лепотом чак и деценијама пошто се удају и добију децу и настављају да покушавају да буду привлачне другим мушкарцима, због тога што никада заправо не одрасту. Расно мешање их је довело до тога да се не развијају како би требало, па им се никада и не развију лобање одраслих.

Млади мушкарци треба да импресионирају младе жене, њиховим вештинама, њиховом снагом, њиховим умећем и њиховом храброшћу, да би били изабрани од стране најбоље жене, а када буду изабрарни треба да одрасту и обезбеде њиховим породицама све што им је потребно; храну и сигурност посебно. Савремени мушкарци никад не престају да покушавају да импресионирају жене, чак и деценијама пошто буду изабрани од жене, због тога што никада заправо не одрасту. Расно мешање их је довело до тога да се не развијају како би требало, па им се никада и не развију лобање одраслих.
Последице овога су бројне, али хајдемо за сада да се фокусирамо како је ово довело до стварања цивилизације, високе културе и високе технологије, пре свега у областима у којима је хибридизација била најраспрострањенија; у јужној Европи, на Средњем истоку и севро-источној Африци.
У мање хибридизованим областима Европе, људи су сазревали више и дуже него у више хибридизованим областима и чак и у периоду после преисторије људи северне, источне и западне Европе су постајали прави одрасли, са правим одраслим прото-Европским особинама лица и лобањама (па и мозговима). Према томе жене у овим областима су биле мање „дрољасте“ – као што је и дискутовано у књизи „Германија“ Корнелија Тацита – а мушкарци мање детињасти.
Галски новчић. Слика човека са неандерталским особинама лица.
RRC-448-2-Obverse

У више хибридизованим областима Европе, које у генетском погледу обухватају и древене Египћане, како претпостављамо и Сумере, људи су настављали да се такмиче за наклоност жена целог свог живота. Због тога што мушкарци никад нису одрастали увек су покушавали да импресионирају жене оним што су радили, чак и када су постајали старији и мудрији; њихова уметност и архитектура су постајали све више и више импресивни. Сви су хтели да се праве важни са свиме што су радили да би импресионирали најатрактивније жене, а ако би неко напавио велико дело сви су хтели да га надмаше – све то да би импресионирали подједнако несазреле жене, које су се заузврат трудиле колико год су могле да привуку сваког мушкарца. Да би наставили то да раде, мушкарцима су требале нове технике и нове идеје и када су постајали старији и мудрији били су способни да их створе, што може да објасни рођење цивилизације и високе културе у овим областима.

Временом, афрички ДНК је сломио и северне, источне и западне Европљане и претворио их у креативне и детињасте људе, па су евентуално и Европљани расвили високу технологију – и због свега овога наш свет сада иде ка еколошкој катастрофи, са технологијом која омогућава човечанству да постане прекобројно и да произвводи превише робе од лимитираних ресурса које имамо овде на нашој планети…

Прото-Европљани су исто развијали технологију; копља, фруле од костију и много тога другог, али су имали довољно разума да не иду превише далеко у овом. Знали су када да стану и због тога су живели у хармонији са природом. „Примитивна“ неандерталска Европа је трајала неколико стотина хиљада година. Шта мислите колико дуго ће „напредна“ високотехнолошка Европа да траје? Слава Сварогу!

Видео клип у вези са овим!


Превео са енглеског Александар Маслар

Нема коментара:

Постави коментар