уторак, 17. септембар 2013.

Пут Пчела

Пут Пчела


Варг Викернес


У прошлости је поларна светлост коришћена да се објасни како духови мртвих путују до Сунца, како би били прочишћени, пре него што буду послати поново назад. Исто тако као што се нечиста руда може прочистити ватром и претворити у чист метал, Сунце би могло да прочисти духове мртвих. Што је чистија руда, више ће чистог метала остати после овог процеса, овим ће сва руда бити прoчишћена и остаће само чист метал.

Украјински пагани скачу кроз ватру да би се прочистили.

ukrainepagans

Европска идеја је да у животу можемо да растемо или да венемо, да постанемо јачи или слабији него што јесмо, да останемо чисти или да не успемо то да урадимо. Ипак на крају, Бог Неба нас вага на својим рукама (Сунце и Месец) на небу и ако се нађе да смо претешки (бешчашће је тешко носити) престајемо да постојимо (без казне, без мучења, без пакла!). Ако се нађе да смо довољно лагани, бивамо прочишћени и поново послати у живот, ослобођени од свег бешчашћа.

maat3

Што смо више части стекли у животу, ближе божанском почињемо следећи пут када будемо рођени. Да бисмо достигли божанско, треба часно да почнемо и да наставимо да генерацијама добијамо част, без да упадамо у бројне јаме поред којих нас живот води.

Увек чините часну ствар. HailaR TîwaR!

Пост у вези са овом темом.

Tyr,_der_Schwertgott

Превео са енглеског Александар Маслар

Нема коментара:

Постави коментар