уторак, 17. септембар 2013.

Разокривање Божанског детета


Разоткривање Божанског детета



Варг Викернес


Божанско дете је добро познат концепт из пред-хришћанске антике. Не би ли насамарили Европљане да прихвате хришћанство, рани хрићани су усвојили и овај концепт, зато што је толико есенцијалан за европско схватање живота.

Да би дете постало божанско, божански отац прво мора да умре. Дете затим путује у царство смрти и проводи неко време са божанском мајком у гробу. Тако постаје инициран и поново рођен; постаје божански! Он сам постаје божански отац.

Иницијација је детаљно описана на другом месту на овом блогу, па то нећу да понављам овде и она је суштина европског паганизма; култивација части и часних људи. Ви нисте прави човек, нисте уздигнути до божанског све док не будете изабрани од стране часних мртвих да будете рођени као један од њих.

Из овог разлога, европска деца у прошлости нису „имала“ права имена. Она су се најчешће једноставно називана „Гавран“, „Медвед“, „Лисица“, „Рис“ или по некој другој животињи. Они су морали да уђу у царство мртвих (тј. загробну хумку или загробну пећину) и реше загонетке које им поставља Валкира („она која одводи најхрабрије ратнике у Валхалу“). После тога су били рођени са именом часног мртвог кога су изабрали. Временом, и друге ствари су почеле да привлаче децу мртвима; они су сахрањивани са свим својим богатством, не би ли били изабрани од неког детета. Деца су узимала ове предмете из гроба и износила их напоље, да постану њиховим власништвом (али их они најпре дају Хеимдалру/Хроносу/Сатурну [кога имитира прерушен човек] да их чувају све до вечери Јуле). Ово није било посматрано као пљачка гроба; они су требали да буду поново рођени као особа у гробу, па су они само повратили оно што је и било у њиховом поседу.

(Да, постојало је веома мало „пљачкаша гробова“ у антици; већину времена загробне хумке су коришћене за оно за шта су и намењене. Из тог разлога ништа није остало у њима; они који су били сахрањени су поново рођени…)

Поново рођено дете је било божанско дете, постало је део hamingje и враћао се из гроба 25-тог онога што би за нас био децембар и они који су имали успеха са својом иницијацијом примали су своје поклоне (тј. вредности из гроба). Они који нису успели, добијали би само пепео из гроба (Хеимдалр би затим враћао вредности у отворен гроб, из кога су сакупљене¹).


¹У случају да сте се запитали: археолози подржавају ове тврдње. Они су нашли неколико гробова са вредностима које су се налазиле одмах после улаза.



Бог који им је дао ове поклоне, Хеимдалр, је познат по томе што живи на Северном полу, ирвас је његова света животиња, бор његово свето дрво, а његов слух је толико добар да може да чује вуну како расте на овци и његов вид је толико добар да може да види траву како расте. Он је божанство концепта „Како посејеш, тако ћеш и пожњeти“. Данас нам је најбоље познат као „Деда Мраз“ али раније је био познат једноставно као „Бели Бог“.

694px-Bronsplåt_pressbleck_öland_vendeltid

Временом, мислим да је било у негде у 5-том веку, после много година унутрашњих конфликата, са јаким противљењем неколико папа, хришћани су почели да користе и овај део европске религије, тврдећи да је њихов измишљени спасиоц рођен 25-тог децембра. Хеимдалр је замењен грчким свецем, који је живео у данашњој Турској,  Св. Николом.

Божанско дете има част, има hamingju (на старо-нордијском "срећа"), па има  и вечни живот. Када год да умре, биће поново рођен. Када буде поново ређен, престаје да буде људско биће, постаје божанство. Његов свет је божански, јер је и он сам божански. Због тога он пребива на „Небесима“. Ово је порекло „спасења“ и „вечног живота у рају (на небу)“, понуђеним од стране превртљивог Исуса из  Библије.

Хришћанство је мизерна, бесмислена и сасвим безвредна религија. Једини разлог зашто има утицај на многе Европљане је тај што изгледа као да садржи бројне истине; то је због тога што је украло и припојило толико тога од европске религије. Али оно не садржи никакве истине; добар симболизам је ту, добри концепти су сви ту, али оно је потпуно празно и без икаквог значења. Они су све појели али нису успели да сваре оно што су појели. Хришћанство, драге даме и господо, је ништа друго до превара.

Оним јадним појединцима, који су насамарени од стране јеврејског тртљања које зову хришћанством, могу да кажем да све што траже, све што сматрају драгим, све чему теже и све што пригрљују, је присутно и Европској религији. То је религија коју су створили наши преци, за њих саме, али исто тако и за нас.

Многи од нас су делом и они – мо смо поново рођени са hamigjom – али остали наши преци чекају да буду такође поново рођени. Видите, већина мушкараца данас нема дубље разумевање било чега. Никада нису били иницирани, случајношћу или са сврхом, па због тога нису усмерени, немају сврху нити животно значење. Они само лутају около, без икаквог циља, чак и не знају шта траже; они молитвама постају лак плен нашим непријатељима.

Погледајте у своје корене и све ћете тамо наћи. Истина је у вашој крви. Наравно ако је још увек Европска…

HailaR BalðuR!

Пост повезан са овом темом.

osiris_isis_horus 

Превео са енглеског Александар Маслар

Нема коментара:

Постави коментар