четвртак, 4. јул 2013.

Божанствено Дрвеће



Божанствено Дрвеће



Варг Викернес


Изворни текст


Уобичајено мишљење је да су све старе шуме Европе биле велике, дубоке и тамне и да су биле сачињене од старог дрвећа. Наравно, ово није случај. На многим местима у Европи нема довољно земљишта да би у њему расло велико дрвеће, без обзира на то колико је оно старо. Поред тога, баш као и данас, муње су повремено започињале шумске пожаре у којима је уништено доста дрвећа. На крају сваког леденог доба, шуме су, такорећи, морале да почињу раст изнова, поново полако да пузе на север преко отворених пејзажа који су оставили глечери, повлачећи се. Равнице су, на већини места, коначно замењене шумама, али све је било живо, ништа није остајало статично, у дужем временском периоду. Неке врсте дрвећа су преузеле – „освојиле“ – шуме и после неког времена јављао се потпуно нови тип шуме, вероватно чак и са различитом фауном.


Данас већина дрвећа у Норвешкој је четинарска (79%), али чак и у добу Викинга ставри су биле другачије; ако се тачно сећам храстове шуме су доминирале целом обалом. Онда је дошао 15. век и храстове шуме Норвешке, исто као и целе Европе, су веома пропатиле и на већини места нестале све заједно, зато што су јеврејизоване нације Европе похлепно почеле са колонизацијом и покрштавањем (јеврејизацијом) остатка света – у дрвеним бродовима. Четинарске шуме су завладале Скандинавијом.


Иако већина дрвећа у древном свету није била онолико стара колико би ми желели да буде, постојало је много њих која су била веома стара – веома старе шуме исто – и није ни чудо што су сматрана светим, што су гледана као манифестације божанстава.


Данас, ако кренемо у дивљину или нека места на којима су обично расту, још увек можемо да сусретнемо нека од веома старих стабала и још увек нас чине задивљеним, задовољним, чине нас да осећамо нешто духовно. Нешто божанско!


Неки могу да виде светлост, љубав и наду док клече испред баналне репрезентације неког разапетог Јевреја криминалца који полако крвари до смрти на римљанској направи за погубљење, али ја морам да кажем да ипак више волим свете објекте Древне Европе. Док сам био на пешачењу данас, сусрео сам нека од веома старих стабла a нека сам и фотографисао:





Човек је способан за креацију величанствене лепоте у нашем свету али сигурно је за то способна и сама природа. HailaR WîdanaR!


PS. У MYFAROFG (прим. прев. MYFAROG – RPG који је осмислио Варг Викернес) сам укључиио информације о свих 13 божанстава у години као и 4 која представљају годишња доба, и која врста дрвета се повезује са којим божанством. Иако је то RPG, препоручио бих га сваком кога ово интересује.



Превео Александар Маслар

17 коментара:

  1. smartdraw-crack can be an all in 1 weapon instrument for generating all sorts of diagrams for unique functions. When To get their endeavors, documentation can also readily created by an individual with this specific program.
    new crack

    ОдговориИзбриши
  2. efofex-fx-draw-tools-crack provides a high productivity drawing environment designed specifically for math teachers. Create high-quality editable diagrams quickly for exams, exams, worksheets, websites, presentations, and demonstrations.
    freeprokeys

    ОдговориИзбриши
  3. 4k-video-downloader-crack
    can be just really a rather productive downloader for downloading a comprehensive playlist or unique videos and audio. It helps the consumer get into stations that are whole and subtitles for various movies; besides, it's helpful for the most used video.
    new crack

    ОдговориИзбриши
  4. Good work at all. I really like this blog very much. This blog is very useful and very helpful for me. This blog is very amazing and very wonderful. I am very grateful to you for sharing this useful information with us.
    ultraiso.torrent
    file viewer plus activation key
    adguard premium license key
    zemana antilogger key
    gihosoft iphone data recovery registration code
    Crack Like

    ОдговориИзбриши
  5. it upholds duplicating to and sticking from any of these markup dialects. MathType Full Crack backings condition numbering and designing conditions, reordering HTML labels, and then some. DriverDoc 5.3.521 License Key 2022 + Crack

    ОдговориИзбриши
  6. I am very impressed with your post because this post is very beneficial for me and provide a new knowledge to me. Thanks for sharing this post is excellent article. Keep it up
    need for speed underground crack
    minecraft dungeons crack
    FlatOut 4: Total Insanity Crack

    ОдговориИзбриши



  7. Hello Everyone this page has usefull information,as i found the content in the post this also have the relative ideas, Thanks...!!
    KMPlayer Crack
    Hitman Pro Crack
    EaseUS partition master crack
    Final Cut Pro X Crack
    Winstep Nexus Ultimate Crack

    ОдговориИзбриши
  8. This is my first visit to your website, and I found your article to be really helpful to me; keep up the good job.
    https://macapps-download.com/axure-rp/

    ОдговориИзбриши