среда, 10. јул 2013.

Do et des

Do et des

06/01/2013

Варг Викернес


Наше виђење прошлости у великој мери је искривљено, обогаљено, покварено од стране јудо-хришћана. Они су имали њихову Библију, коју је човек написао, и све што није било у сагласности са садржајем ове књиге је било спаљивано, разбијано, забрањивано, демонизовано, испљувано и сахрањено у лажи. То што још увек најчешће мислимо о нашим неандерталским прецима као о гротескним силеџијама, и што је још значајније, о свему што је било пре јудео-хришћанства као о дивљем, примитивном, безначајном, срамотном и потпуно неважном. Шта год да је постојало пре не треба ни најмање да нас интересује. Тога треба да се срамотимо! Свет је почео у нултој години. Јеврејски-Исус је почетак свега, у најбољем случају Ноа са његовим крдом животиња.

Да бисмо разумели прошлост морамо се отарасити предрасуда које нас спречавају. Морамо да отворимо наше умове за алтернативне начине размишљања и схватања света. Морамо прихватити наше претке као једнаке (чак и супериорније од нас) у свим аспектима. Није се збила „еволуција“ наше расе, само дегенерација; ми смо глупљи него икада пре! Посебно је битно ослободити се свих предрасуда везаних за концепт „бога“. Шта је стварно „бог“? Или још интересантније, шта је „бог“ био нашим прецима? Како су они размишљали о овом термину? Шта су они уградили у овај термин? Шта је био „бог“ за њих? Можда они о боговима нису мислили на исти начин као што то ми радимо?! Можда смо потпуно погрешно разумели целу Европску митологију зато што смо били заслепљени јудео-хришћанским начином размишљања!

Интелигентан човек је у стању да направи чудотворну технолошки-напредну цивилизацију, глуп човек није, али могуће је да још интелигентнији човек можда одлучи да не гради ни једну форму цивилизације, зато што може да сагледа њене негативне последице. Тако, колико ми знамо, наша технолошки напредна цивилизација није дошла као резултат еволуције, човека који постаје паметнији временом, већ као резултата дегенерације; због тога што човек није више довољно интелигентан да сагледа негативне последице овакве цивилизације.

Може се расправљати о томе да је цивилизација и модерна технологија донела више тога доброг него лошег, али да ли је то заиста тако ако су ово што данас радимо са технологијом само покушаји за проналажењем начина да компензујемо недостатак интелектуалних способности? Шта ако наши преци у прошлости нису правили камере, једноставно зато што су имали фотографско памћење? Шта ако нису правили рачунаре зато што им уопште нису били потребни било зашта? Данас, ове ствари су нам потребне зато што смо превише глупи да бисмо били способни да меморишемо скоро било шта. Данас једва да можемо да причамо наше матерње језике како треба.

Дакле, можемо да посматрамо долазак религије, уметности, цивилизације и културе, као резултат не еволуције већ резултат тога да смо нешто изгубили, да стално предузимамо нове мере како не бисмо изгубили наше знање и наш дух; у циљу да не бисмо изгубили наш разум.

Сада, питам поново; како су они, наши много брилијантнији преци, дефинисали појам „бог“? Зашто су смислили овај појам и шта им је он значио, како је требао да буде схваћен од стране њихових наследника? Да ли је можда био само средство да се нешто очува за касније генерације? Нека врста кода?

Оно што знам засигурно је то, да не треба да имамо такав тип односа према нашим боговима као што јудео-хришћани имају према свом лажном јеврејском „Богу“. Ми нисмо религиозни на исти начин на који су они. Ми немамо веру; имамо мудрост уместо. Ми немамо понизност; имамо понос уместо. Ми немамо грехове; имамо част уместо! Наши богови су прозори у прошлост, портали у време у којем је човек био бољи, отворени за оне који имају  мудрости, самопоуздања и храбрости да се успењу из јудео-хришћанске септичке јаме и погледају кроз њих. Лепота је непосредно пред нашим очима! Да би је видели само треба да их отворимо. Само треба да пригрлимо богове наших предака!

Превео са енглеског Александар Маслар

Извор: http://thecallofthule.wordpress.com/2013/07/09/do-et-des/

Нема коментара:

Постави коментар