уторак, 24. септембар 2013.

Изабрани




Изабрани


Варг Викернес


Тајни култови су били бројни у античком свету; кандидати су пролазили кроз различите ритуале иницијације и са овим су били уздизани до божанског. Постали су просвећени.

greece-oracle-at-delphi-granger

Сви ови култови су настали од једног, много старијег: култа медведа. Како је објашњено у овом посту, потреба за религијским системом је драматично порасла када су европски Неандерталци (тј. изворни Европљани) почели да се мешају са Хомо сапиенсима (Африканцима), пре око 100.000 година па на овамо, иако је мешање у почетку било ретко, у веома малом проценту. Ипак, штетни ефекти мешања су били многи, значајни и драматични. Оно што је био постојан ход узбрдо, за европског човека, претворило се у опасно планинарење уз стрму литицу.

Тако се неандерталски култ медведа претворио у комплексну религију; обред прелаза у култу медведа са својим изворним значењењем, претворио се у све више и више мистичне ритуале са све више и више недокучивим значењем. На крају, значење се потпуно изгубило, па видимо уздизање потпуно безначајног ђубрета, као што су јудаизам, хришћанство и ислам.

Култ медведа је био пун значења, али не веома комплексан. Моја жена ће ово боље објаснити на atala.fr (када буде нашла времена за то…), али ја вам могу рећи да је открила да се све врти око тога да медведица улази у своју зимску јазбину пошто је претходно била оплођена од стране мужјака, после чега – задивљујуће! – у каснијој фази, бира које ће оплођено јаје да искористи! После тога рађа изабране младунце у децембру, око зимске краткодневнице и напушта своју јазбину у пролеће.

Ако вам је ово познато, све друге религије постају јасне; из овога све потичу! Око овога се све оне врте; човек улази у свет мртвих, ту бива изабран од стране божанства, бива поново рођен на вече Јуле и враћа се из света мртвих у пролеће. Хорус. Балдр. Митра. Ако је права религија, потиче из неандерталског култа медведа!

tablemarchand01_580

Данас, можемо да осећамо потребу за унутрашњом хармонијом, због тога што смо је некада имали и сећамо се тога, али нисмо у могућности да је достигнемо, због тога што нас је мешање врста осакатило на толико начина. Пре-хришћанска европска религија, описана у великом броју постова овом блогу, је алат који може да нас поправи. Европска религија може да поправи оно што је покварено. Временом.

skald

Човечанство је данас у страшној невољи, својевољно хита ка амбису, у самоуништење и заборав. Можда је то и добра ствар; покварен човек уклања себе за лица Земље – и оставља само оне од нас који имају шансу да некада постану бољи; неколицину која не трчи својевољно ка амбису. Оних неколико који се боре не би ли постали бољи.

wpe7c33f35

У тренутку када се приближава плимски талас, можеш увек да покушаш да се бориш, али нећеш успети. Једина ствар коју можеш да урадиш је да се склониш са стране, преместиш се на више земљиште и пустиш да спере све оне који му стоје на путу ка мору. Не очајавај; сигуран си све док се једноставно само склониш са пута и побринеш се да ти и твој род преживите тамо где се нађете; у брдима и планинама. Губитак осталих није прави губитак; тако Мајка Земља склања прљавштину са својих рамена; она је спира. Лако, на тај начин. Не плачи за њима! Човечанство ће бити боља врста када већина покварених створења буде нестала. Радуј се!

Плимски талас се приближава. Виде га само они који то желе, они који могу да разумеју његову природу и њима могу да поручим: трчите у брда! Преживите! Ако ви преживите, преживљава и европски човек, а то је оно што је нама – Европљанима – потребно.

Када свет прође кроз преко потребан период промена, можете сићи из ваших брдских утврђења и планинских склоништа и изградити нови свет. Не на рушевинама старог и трулог света, већ на рушевинама које су испод рушевина старог и трулог света: рушевинама које су господари трулог света покушали да прекрију и сакрију са њиховим гротескним и злокобном сатанистичким храмовима. Преживите и припремите се да саградите нову Европу на европским темељима. Слава Сварогу!

Превео са енглеског Александар Маслар

Нема коментара:

Постави коментар