недеља, 22. јун 2014.

Шарада

Шарада



Варг Викернес


Изворни текст

Наука није нова ствар; од како смо дошли овде на Земљу, покушавамо да разумемо свет у коме живимо. Први који су то покушали, први научници, били су чаробњаци. Они су покушали да схвате везу између духова природе и човека. Њихове чини и друге активности, често су као резултат имале велика научна открића и на пример медицина – да, чак и савремена медицина – базира се на њиховом раду. У периоду класичне антике било је присутно много научног рада, али је у Европи он прекинут хиљадугодишњом тамом, када су јудео-хришћани завладали Европом. Из ове гушеће таме смо се извукли када су, у периоду ренесансе, европски (тј. пагански) идеали поново изронили на површину и све од тада, наука је напредовала истом брзином, којом се јудео-хришћанство повлачило.
Мада, наука никада није била потпуно искрена: чак и у почецима, чаробњаци су схватали да су бар неке ствари које раде чиста превара, али да би задржали своје моћи – као чаробњаци-краљеви и владари друштва – одржавали су шараду.
Временом, чаробњаштво је замењено религијом (заправо великим кораком уназад за науку), да би затим та религија била замењена религијом “разума” – самом науком: чаробњак је замењен научником, речи “Бога” научним законима, “постанак” “великим праском”, а спасилац Ајнштајном. Уместо да буду живи спаљени (као у средњем веку), због указивања на нелогичне особине садашњих тежња у систему веровања, критичари савремене науке су потпуно исмејани и “друштвено кастрирани”  – или им су им чак дијагнозиране разне врсте ужасних и срамних менталних болести. Ако доведете у питање неки од њихових “закона”, или укажете на мање похвалне ајнштајнове стране, бићете злокобно нападнути од стране њих и њихових следбеника – тј. медија и других слугу система. Или како би неко рекао: од стране верских фанатика нове религије, која се зове “наука”. 
Научници данас раде баш исто оно што су радили свештеници у прошлости: причају о “чудима” науке и представљају своју интерпретацију догађаја, коју већина нема прилику да на било који начин верификује. Тако да ако је свештеник могао да се закуне да зна да је Исус ходао по води, ви сте морали да верујете да је он заиста то и урадио. Исто тако, ако научник каже да је ово или оно истина, ви морате да верујете да је то истина. Његове колеге ће потврдити да је то тако, па како онда да сумњате у њега? Раније је је “Бог је тако рекао” било довољно да уведе слепу послушност и веру, а данас “научно доказано” делује на исти начин.
Практично, данашњи човек није ништа мање роб вољи свештеника, чаробњака и њихових трикова.

Чаробњаштво је имало духове, свештеници “спаситеља”, а наука има Ајнштајна. Чак и данас заиста не знамо да ли духови постоје, нисмо нашли ни један начин да бисмо то доказали или оповргли, а да ли је Исус постојао или не није ни важно, јер чак и да је заиста постојао то не мора да значи да је био онакав какав свештеници кажу, а Ајнштајн… Да, шта можемо да кажемо о Ајнштајну? Пустићу да Иан Мозли каже неколико речи о Ајнштајну.

Дакле, Ајнштајн је био плагијатор и преварант. Најпознатији и најчувенији симбол модерне науке је био преварант! Занимљиво… И дају све од себе да ово држе у тајности. Баш као што су чаробњаци давали све од себе да држе у тајности да њихове чини не делују стварно; баш као што су свештеници држали у тајности да Исус никада није постојао, већ да је измишљени лик кога су створили “cut and paste” крађом идеја из других религија.

Да ли је онда сва наука превара? Наравно да није. Али модерна наука се злоупотребљава за поробљавање, завођење, превару свих нас и осигуравање тога да сви служимо циљевима оних на власти – тј. оних који контролишу науку.
Па шта нам онда остаје? Разочарење? Да. И где смо сада? Да ли се враћамо где смо почели? Чаробњаштву? Да, у неком смислу да. Још увек немамо појма чак ни о природним законима, а можемо да схватимо – помоћу разума – да је већина онога што нам наичници говоре једноставно погрешно. То јест, ако имате храбрости да мислите својом главом. Мало њих има: већина жели да се уклопи и прати крдо. Идеја живота који морају да проведу у самоћи, страшнија им је од идеје срамне шетње у сигурну пропаст заједно са крдом. Морамо да побацамо све догме кроз прозор и почнемо испочетка. Морамо да се ослободимо свих научника и њихових резултата и да преиспитамо све поново. Данас ни не постављамо питања, јер нам је речено да је Ајнштајн био геније и да је имао одговоре, а да смо ми сувише глупи да бисмо знали боље од њега. Само што он није био геније: био је преварант… и многи други научници су били преваранти. Колико њих?
Преиспитајте све што чујете. Размислите поново о свему и видите да ли има смисла. Ако има, верујте у то. Ако не, немојте. Без обзира шта научници кажу: немојте да им верујете. Уместо тога, верујте вашој способности размишљања.

Слава Одину, антропоморфизованој моћи разума!



http://thecallofthule.wordpress.com/2014/05/26/%D1%88%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0/

Нема коментара:

Постави коментар