среда, 6. новембар 2013.

Кључ и Светлост

Кључ и Светлост
Варг Викернес
Наводна способност скандинавских берсеркера да постану нерањиви је доста намучила научнике: да ли је ова способност била само измишљена или је проузрокована дејством дрога (печурака)?
694px-Bronsplåt_pressbleck_öland_vendeltid
Приче тврде да су ратници обучени у медвеђе крзно, берсеркери, могли да наставе да се боре и после смртоносног рањавања, умирали су од повреда када би се битка завршила, када би они напуштали берсеркерски “транс”. Ови ратници су преузимали животну снагу од животиње, најћешће медведа, али и друге грабљивице су служиле сврси (нпр. вук, пећински лав, пећинска хијена, смилодон итд.). Као кроз маглу, сећамо се истог обичаја из Грчке, када је Херакле обукао лављу кожу која га је учинила невидљивим. Идеја која стоји иза овога је та, да повреда која се нанесе берсеркеру не чини штету њему, већ његовој “тотемској животињи”. Тако да су берсеркери били неустрашиви ратници, најчешће ослобођени страха и екстремно агресивни у борби. На пример, прича се да је један једини норвешки берсеркер држао мост у бици код Станфорд бриџа, 1066. године и сам убио до 40 Англо-Саксонаца (док коначно није убијен).
Не везују се само Грци и Скандинавци за овај тотемски ратнички култ. Са сигурношћу можемо да тврдимо да су народи као што су Дачани (са вуком као својим симболом) и (изворни) Римљани (са нагласком на Ромула и Рема) бар у почетку имали вука као тотемску животињу, а Гали и Брити вепра и сл. Убеђен сам да је ово била пан-европска традиција, која потиче од Неандерталаца и каменог доба, о чему ће моја жена да прича на Атали, када буде дискутовала о култу медведа.
East+of+the+Sun+and+West+of+the+Moon
Радије него да уђем у исти ћорсокак као научници, што се тиче предмета берсеркерских способности, поделићу са вама алтернативну хипотезу за коју мислим да је највероватнија. Као што већ знате, раније сам рекао да можете да узгајате божанства у себи и да развијете бољи самоувид и разумевање своје сврхе, као и буђење способности у себи – ако сте модеран Неандерталац (тј. Европљанин), са могућношћу ових способности у вашој ДНК. Баш као што одређена старосна доб активира пубертет и чини вас плодним, неговање божанстава у себи може да активира друге способности – као што је способност да “постанете берсеркер”.
kvitbjørn i bjørkeskog
Поред пубертета, могу да додам да је и постајање родитељем овакав активаторски догађај, који вас мења ако сте за њега спремни; нпр. може да вас претвори у невероватно неустрашиву и самопожртвовану особу у свему што је везано за вашу породицу. Мислим да би чак и неко, ко је у другој прилици кукавица, постао неусрашиви херој када је његова породица под претњом. Постајање родитељем вас чини бољим; активира нешто у вама што вас чини бољим. Нисте прави човек док не постнете ожењен отац! Нисте права жена док не постанете удата мајка!
Сви ми имамо различите способности, свако од нас може да буде прилично развијен у неком смислу а заостао у другом.  Неке ствари,које активирају ове способности, најчешће су догађаји над којима немамо никакву контролу. Религија и традиција су настале због тога што је човек желео да контролише ово просветљење и развој на нивоу племена; сврха традиције и ритуала је била да активирају различите способности у читавим групама. Ово је наравно и сврха AncestralCult.com; да едукује, просветли и направи бољим сваког од вас – тако што ствара “активаторске догађаје” и омогућава да и сами то радите, онда када овај блог то не може. Бољи Европљани ће се ујединити, побунити и ослободити њихову мање срећну браћу и сестре од јеврејског јарма.
Могу да додам да постоји и много негативних активаторских догађаја, који уништавају добре способности и негују етинске моћи у вама. То је наравно случај са јеврејском религијом и њеним клоновима; са хришћанством и окултизмом посебно. Обрезивање је наравно један такав негативан активаторски догађај, као и крштење, али листа је дугачка: порнографске слике, Исус на крсту, холивудски филмови и много тога другог. Избегавајте све ово и вероватније је да ћете постати бољи човек. 
norway-east-of-the-sun-and-west-of-the-moon
Дозволите ми да се вратим на берсеркерске способности и да вам објасним како оне функционишу. Око 4% одраслих европских људи имају бар делимично (случајно активирану) ову способност и бар су делимично овладали њом а да то не знају, али то излази на површину углавном у кризним ситуацијама. Када дође до ситуација у којима је живот угрожен, око 20% људи ће се заледити, паничити и постати у основи бескорисни – и због овога највероватније неће преживети. Оних 4%, на које желим да се фокусирам овде, исто ће да се промени, али уместо да се заледе они ће да постану екстремно свесни ситуације, ефикасни, брзи и опрезни, стећи ће скоро над-људску снагу и фантастичне организационе способности итд. Тако да је вероватно – осим ако се не жртвују да би спасли друге – да ће да преживесваку катастрофу.
Зашто? Шта се дешава? Размишљајте о људском телу као о рачунару а о мозгу као о његовом процесору. Ако покренете много програма у исто време, рачунар ће да ради споро. Насупрот томе, ако искључите све програме који вам не требају у том тренутку и оставите само један који вам је потребан, тај програм ће да се извршава глатко. Исти је случај са вама када се нађете у кризној ситуацији и искључите све “програме” који вам заиста не требају у том тренутку, као на пример цео дигестивни систем, ваш “процесор” ће моћи да обрађује информације много брже. Све око вас ће одједном да се одвија успорено; не стварно, али ваш мозак има више снаге да обрађује информације па ће тако да вам изгледа. Ако сте повређени и та повреда се односи само на један део вашег тела, он ће да буде “искључен”, једноставно нећете то да приметите, ваше тело ће да настави да ради. Повреде ваше јетре, бубрега или стомака ће само да вас (могуће) убију када поново укључите остале “програме” – и само тада ћете ви, берсеркер, да умрете од шока.
Наравно, прави изазов је овладавање свим овим, имати способност давољом искључујете “програме” које ваше тело не треба у овој или оној ситуацији. Многи од наших предака су овладали овим, као и многим другим способностима исто тако, чак и некима за које нисмо ни чули – из разлога што су били крајње добри и искрени, исто тако и довољно лаковерни да дозволе расно мешање и утицај Јевреја; хришћанство, нихилизам, психологију, феминизам, капиталлизам итд., итд… Авај! Толико смо тога изгубили због ових.
Како знам? Због тога што су догаћаји у мом животу активирали способност која се зове Интуиција, исто тако сам видео свет успорено неколико пута.
wp17846bbb_1b
Будите пажљиви док слушате музику, док гледате филмове или уживате у некој другој уметности. Будите пажљиви док живите свој живот и постајете лошија особа од оне које сте могли да будете. Живот је дугачак низ емоционих, интелектуалних и духовних активатора и они вас обликују и активирају различите процесе у вашем уму и телу. Ваш ДНК није само програм који контролише ваше тело и ум, већ и ваш дух – или његов недостатак. Ипак, не активира се све без ваше контроле; нешто морате и сами да укључите, или да други то укључе за вас. Или да Јевреји то потпуно искључе, да би вас лакше поробили, као паук који отрује своју жртву да би могао да је убије и поједе.
Одализам је кључ и светлост; кључ који ће да нам омогући да отворимо врата прошлости, светло које ће да нам омогући да видимо оно што је унутра. Само WôðanaR може да нас тамо одведе. HailaR WôðanaR!
greece-oracle-at-delphi-granger

Превео са енглеског Александар Маслар

Нема коментара:

Постави коментар