среда, 26. јун 2013.

Просвећен у Свету Мрклог Мрака

Просвећен у Свету Мрклог Мрака

Варг Викернес

Извор текста


Оно што сазнајемо о нашим прецима и њиховим начинима не може увек да буде посматрано у светлу нашег начина живота. Ако тако чинимо, прилично често ћемо скренути са правог пута. Није све баш онако како нам се чини.
Као што су неки вероватно већ разумели, поред других ствари, највише ћу причати о присуству семена канабиса у неким од древних гробова. Ово се не може тачно разумети ако се посматра у модерном светлу, али има перфектног смисла ако га посматрамо у светлости старина. Пре него што наставим, морам да кажем да су исто тако, у многим древним гробовима нађени и ћупови пуни каменчића, и природно наши модерни „научници“ и „учењаци“ – комплетно заслепљени модерним светлом – нису разумели зашто је то рађено; нити су могли да повежу ова два феномена (прим. прев. мисли се на повезаност присуства канабиса и каменчића).
Допустите да вас ја, пагански лаик, просветлим са нешто древне светлости. Видећете да присуство канабисових семенки, као и других семенки исто тако, и каменчића имају прилично смисла ако верујете да злобни духови (тзв. тролови) могу запосести тела мртвих – и натерати их да лутају селима ноћу, у потрази за крвљу коју пију. Ови тролови не само да су били глупи, били су и јако похлепни. Привлачила их је животна снага, и постављањем ћупова или семенки (нпр. канабисових семенки) (највероватније) поред главе мртвога, тролови ће, пре него да уђу у главу мртвога и претворе га у  nár-а (ходајућег мртваца; природно,створење се може наћи у MYFAROG-у), почети да похлепно купе семенке. Сада, пошто су тролови изузетно глупи, могу да броје само до три, и ако је пред њима ћуп пун семенки они ће моћи само да изброје три од њих после чега ће стати и мораће све поново. То ће их, природно, држати заокупљене бар толико да ће мртвом бити омогућено да се врати у живот (поновним рођењем), пре него што тролови имају времена да га запоседну и украду му тело.
Нема животне снаге у каменчићима, можда ћете рећи? Не, ако их посматрамо кроз модерно светло, али ако осветлимо овај свет светлошћу давнина, знаћемо да је у чаробњаштву довољно да објекат само  представља нешто да би стварно био то нешто; резбарија у камену која представља сцену у којој човек успешно убија своју ловину, није само мање или више лепа резбарија у камену, она у ствари оживљава ову сцену, чини је стварном! Значи да ће му помоћи да убије плен у правом животу! Дрвена фигура твога мртвог деде изложена у кући за време Јуле није само дрвена фигура која представља твог деду; то јесте твој мртви деда и он јесте присутан у твојој кући! за чаробњака или трола нема разлике па се они и понашају у истом стилу. Древни свет чаробњаштва је такав.
Када је постојала сумња да тела мртвих напуштају гроб током ноћи да би пили крв живих, или ради осигурања да то не ураде, често су дрвеним колцима закуцавали тела у земљу и тако их физички спречавали да напусте гроб. Читаоци којима још увек држим пажњу, природно ће схватити да ово мора бити порекло врло модерног мита о вампирима, и тога како их можете убити пробијањем колца кроз њихова срца.
Већина модерних интерпретација уопште није тачна и уместо да нас просвете, наводе нас са правог пута, чак и запечаћују наш интерес за древним светом који, представљен у њиховом светлу, нам се чини нелогичан и напросто глупав. Вероватно је још више штетно за нашу културу је чињеница да увек покушавају да просветле свет користећи се тамом Хришћанства. „Куће“ божанстава постају стварна „божанска боравишта у Рају“, пре него што она стварно јесу, различита имена различитих месеци у години. Митови постају приглупе (иако најчешће занимљиве) приче без правог значења, пре него објашњења како да видите свет и како да постанете бољи човек. Приче постају само „митови“ пре него кључеви просветљења. Божанства постају јадне копије „чудесног јеврејског Бога“, пре него што су представљају наше предке, интелигентне метафоре и узоре. Присуство богиње и жене постало је примитивни „култ плодности”, укључујући неку измишљену „Богињу Мајку“ коју су пригрлили сви,  најпростији могући, феминистички хипици које наш свет може да произведе, као да је уопште стварно постојао проблем плодности у древном свету (и има још много да се исприча о томе али ћу препустити то мојој жени да уради, кроз свој блог). И наравно, присуство канабисових семенки у неким гробовима постаје доказ њихових „шаманистичких обичаја који укључују халуциогене супстанце због преласка у друге светове“. Какве друге светове? Гробове? Следеће месеце? Жао ми је али молим вас искључите то ужасно,модерно, неонско светло. Ако желите да видите прави, древни свет, упалите уљану лампу или логорску ватру, и слушајте више своје срце и своју крв него што вам „научници“ и уопште„учењаци“ говоре.
Можете прочитати „Чаробњаштво и Религија у Древној Скандинавији“ ако желите да сазнате за још примера како модерни „учењаци“ шире само незнање и таму у вези са нашим древним светом већ неколико стотина година.
Ко сам ја да бих све ово говорио? Ја сам грејан и вођен древним светлом већ дуго времена, видео сам много од света кроз древно светло и не поседујем хришћанску понизност. Ја сам Паган и моја визија није замућена сликама на табли или празним титулама, мој ум није замрљан ниједном дрогом, алкохолом, Хришћанством или другим отровом; мој ум је Один! Оно што не знам, научићу у будућности. Оно што не видим, појавиће ми се са временом. Истина је у нашој Европској крви. У гласовима наших предака које могу да чују они који су поново рођени! HailaR WôðanaR!

Нема коментара:

Постави коментар