недеља, 2. март 2014.

Једноставнији Живот

Једноставнији Живот


15/02/2014

Варг Викернес

Изворни текст


http://www.youtube.com/watch?v=EAlKKllQsCA



Транскрипт:
Зашто нам је потребан једноставнији Живот?
Данас сви живимо у немилосрдним диктатурама, које нам подваљују као такозване “демократије” и да би ојачали своју моћ, они који владају, планирају да униште наша друштва, свим средствима. Да, ништа мање од тога.
Они морају да униште наша друштва, како би имали изговор да уведу војну диктатуру и отарасе се опозиције, трајно. Желе да се муслимани сукобе са хришћанима. Желе да се комунисти сукобе са националистима. Желе да се традиционалини мушкарци и жене сукобе са хомосексуалцима и феминистима. Желе да све групе у друштву крену једна против друге, фронтално, насилно, брутално и са што је могуће више хаоса и крвопролића. Желе да цео свет изгледа као данашња Сирија: Сирија коју су уништили, помоћу својих плаћеника. Желе грађански рат у свакој земљи на овој планети.
Даме и господо, Сирија је предпремијера онога што ће да дође. Онога што имају припремљено за све нас. Онога што планирају за наше отаџбине и за нас.
Они контролишу водеће медије и образовни систем и користе их да нам пуне главе лажима. Контролишу банке и користе их да би нас поробљавали. Поседују потрошачку индустрију и користе је да би нас подмитили. Поседују фармацеутску индустрију и користе је да би нас тровали. Контролишу Холивуд и користе га да би нам испирали мозгове. Контролишу наше политичаре и наше владе и користе их да би уништили наше културе и друштва. Контролишу такозване “муслиманске терористе” и користе их како бисмо погрешно веровали да је ислам толико велика претња за све нас. Контролишу индустрију хране и користе је да нас трују. Контролишу САД и користе их као своје слуге. Контролишу ЕУ. Контролишу Кину. Контролишу Русију.
Мисле да контролишу све.
Али није тако…
Онај који управља својим домом, управља својим животом.”
Све што треба да урадимо да би их свукли са власти је да игноришемо њихове медије, да школујемо децу код куће, да престанемо да користимо њихове банке, да престанемо да будемо део потрошачког друштва као што смо данас, да користимо медицину на прави начин, да престанемо да гледамо филомове и серије направљене у Холивуду, да не гласамо за њихове политичаре, да кажемо муслиманима да знамо да они нису ти који су терористи и да имамо заједничког непријатеља, да сами узгајамо своју храну, да копамо сопствене бунаре и можда оно најважније: да снизимо наш животни стандард. Уместо да имамо довољно новца да откупимо сопствену слободу, треба да схватимо да можемо да живимо слободно и без толико новца. Бићемо слободни само ако спустимо наш животни стандард – свакако бисмо требали то да урадимо. Начин на који живимо овде на Западу, нити је здрав, нити одржив.
Вратимо се једноставнијем животу и њихова моћ ће се срушити. И они ће пасти. Поново. Баш као што су толико пута у прошлости.
Вратимо се једноставнијем животу и видећемо да иза свих скупих кола, помодне одеће, испразних познатих личности, скупих кућа и дебелог слоја шминке, живот има стварно значење. Иза свих лажи, постоји дубок бунар мудрости, из кога сви ми можемо да пијемо, да постанемо мудрији, здравији и срећнији.

“Да би сазнао ко влада над тобом, једноставно сазнај кога није дозвољено да критикујеш.” (Волтер)

Превео са енглеског Александар Маслар


http://thecallofthule.wordpress.com/2014/02/15/%D1%98%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B8-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82/

Нема коментара:

Постави коментар