недеља, 2. март 2014.

Сваком Своје

Сваком Своје



Варг Викернес

Изворни текст


Ваш род је састављен од различитих породица (тј. ваше фамилије), које су вам важне, али не толико важне као ваша сопствена породица. Ваше племе је састављено од различитих родова и оно вам је важно, али не толико колико ваш род. Ваша раса је састављена од различитих племена, али вам није важна као ваше племе. И тако даље.

Пре свега треба да радите на опстанку ваше сопствене породице. Када је ваша породица сигурна, можете да потрошите преостало време на обезбеђивању опстанка и других породица у вашем роду. Ако имате још више времена, радићете на опстанку других родова у вашем племену, и тако даље. Наравно, човечанство је у овом контексту последње на вашој листи приоритета. У сваком случају, обезбеђујући опстанак ваше породице, вашег рода, вашег племена, ваше расе, ваше врсте (тим редоследом), на најбољи начин обезбеђујете и опстанак целог човечанства. Покушај да се обезбеди опстанак човечанства пре него што се обезбеди опстанак мањих јединица, није само нелогичан и самоубилачки, већ и апсурдан. Чак и неприродан.


gaia1

Да бисмо поправили овај наш сломљени свет, прво морамо да почнемо од сопствених породица; традиционална породица је темељ целокупног људског живота. Тако да сви требамо да заснујемо традиционалне породице. Треба да се венчавамо унутар сопствене расе, да школујемо децу код куће док живимо једноставнијим животом и можда не коначно, али свакако следеће, да се вратимо нашим паганским коренима.

Тако да предлажем ово као решење, али знам да то није тако једноставно. Могуће је да ове ствари нису оно једино што требамо да урадимо како бисмо поправили наш свет, али ако прво не урадимо ово, неће бити користи од других акција и све што урадимо пашће у заборав. Нема сврхе поправљати сломљени јарбол, ако постоји велика рупа у трупу, због које брод тоне. Прво крпимо рупу!

images-17

Веома лако можемо да урадимо ово што сам предложио; тада ће, без обзира шта се догоди у свету, наше породице, наши родови, наша племена, наше расе, наше врсте, самим тим и цело човечанство, да превладају, преживе и напредују. Остали појединци, они који изаберу да не ураде ово, вероватно неће успети у томе, али… зашто би нас било брига? “Сваком своје.”
HailaR WôðanaR! 

Превео са енглеског Александар Маслар



http://thecallofthule.wordpress.com/

Нема коментара:

Постави коментар