недеља, 22. јун 2014.

Египатска Митологија

Египатска Митологија



Варг Викернес
Изворни текст 

Сви знамо да се Египат налази у Африци, али нам ДНК истраживања говоре да су бар током првих египатских династија Египтом владали Европљани

Претпостављамо да је последња династија имала црног фараона, а знамо да су владари неколико претходних династија тешко налазили краљевске партнере. Чак су радије узимали принчеве и принцезе из непријатељских краљевства, него да се венчају са неким из сопствене популације. Заправо су се радије венчавали са сопственим родом, него са неким из обичне египатске популације. Знамо и да је коначно, када им је понестало “доброг материјала за венчавање”, египатско краљевство пало (током црне династије).

Египатска Краљица Нефертити

article-0-0486E6420000044D-555_468x727

Данашњи Египат се наравно разликује од древног Египта. Прво су га (црни) Африканци преузели, затим су Грци освојили посрћући древни Египат (а као што знамо, запањујуће лепа Клеопатра, била је грчког порекла), после чега су га преузели Римљани, а затим и Арапи у VII веку. Данашњи Египћани су вероватно мешавина свих ових група: древних Египћана, Африканаца, Грка, Римљана, Арапа и робова свих “оближњих” раса.
Са друге стране, египатска митологија је наравно европског порекла и самим тим у сагласности са осталим европским митологијама – са свима њима, од Ирске до Индије. Не само то: она је једна од најстаријих европских митологија и због тога је ми Европљани можемо посматрати као једну од највреднијих.

tumblr_m8497xM7nN1rpz4kbo1_400


PS. Постоји хипотеза по којој су последњи од прилично расно помешаног нижег племства и мање помешаног вишег плeмства, напустили Египат и отишли у Ирску, где су били асимиловани од стране локалног становништва, што наравно може да објасни присуство толико црвене и других врста тамне косе у Ирској и остатку британских острва, као и постојање толико митова о змијама у Ирској (а знамо да у Ирској нема змија), али се још увек не зна да ли је ово истина или не.

http://thecallofthule.wordpress.com/

Нема коментара:

Постави коментар