недеља, 22. јун 2014.

О Викинзима и Силовању


О Викинзима и Силовању

Једна од ствари која ме највише нервира што се тиче модерне перцепције Викинга је широко распрострањена гласина о Викинзима као о “словатељима” у јудео-хришћанској Европи. Неки чак тврде да су силовали и свештенике, како би звучали још горе.
У стварности, не постоји ни један једини извор из тог времена, који оптужује “Викинге” да су силовали некога. Да: ни један једини извор.
Увек можете да кажете да гласине не настају без разлога и бићете у праву: око једног века после викиншког доба, монаси су први пут почели са оптуживањем “Викинга” за силовање. Другим речима: око 100 година након што се викиншко доба завршило…

Тако да у стварности можемо да претпоставимо да нису силовали. Зашто би? Да, размислите за минут: зашто би? (…) Знам да ја не бих силовао никога, из било ког разлога, а ја сам Паган, баш као што су били моји “викиншки” преци. Ако су заиста силовали, зашто би хришћани чекали 100 година да почну да причају о томе?
Рани галски “Викинзи”, док раде исто што су и каснији скандинавски “Викинзи” радили: бране свој завичај од интернационалне агресије:

gaulsandreykarashchukbo.preview

“Викинзи” су водили одбрамбени рат, против свих изгледа. Јудео-хришћани су се инфилтрирали у њихове земље, сејући раздор међу скандинавским племенима, а спољашња претња из Француске је расла и приближавала се. Када су Саксонци пали, било им је доста свега и (коначно?) су почели да узвраћају ударац: палећи мисионарске центре (углавном манастире), убијајући свештенике и дајући све од себе да ослабе агресивног непријатеља.
”Викинзи” су изгубили рат и завршили у хаосу и губитку Скандинавије, коју су освојили јудео-хришћански агресори. И тек тада, пошто је рат изгубљен, “Викинзи” су изненада добили ту негативну особину: силоватељи!
Треба да се сетите овога, када чујете како други називају “Викинге” силоватељима. Реците им истину о овоме, немојте да дозволите да јудео-хришћанске лажи надвладају.
Исто тако, када вам је ово познато, требало би двапут да размислите пре него што поверујете у друге лажи победника. Ово је тада био случај и још увек је: историју пишу победници. Будите скептични према ономе што говоре моћници. Будите веома скептични.
Постови у вези са овом темом овде и овде.

vikingwarrior
Историја је низ лажи око којих смо се сложили.”
(Н. Бонапарта)








Нема коментара:

Постави коментар