уторак, 4. фебруар 2014.

“Дух из Паганске Прошлости” (Свет Таме III)

“Дух из Паганске Прошлости” (Свет Таме III)

Варг Викернес

Изворни текст

Призовите паганске духове из прошлости и пустите их у ваша срца, помоћу приче о Бурзуму…


http://www.youtube.com/watch?v=b2rWeqrXSSI 


Транскрипт:

Свет Таме III део, “Духови”

Некада давно, цела Европа је била европска, не само што се тиче крви, већ и ума и духа. Хришћанство, као и све друге религије из азијске пустиње, још увек нису биле направљене, да буду алати манијака гладних моћи, који желе да владају светом. Целим светом. Чак желе и Месец и Марс. Цео свемир, ако могу. Њихова похлепа нема границе.

Наша древна Европа је још увек жива, у нама, или бар у некима од нас; у нашој крви, нашим умовима, као и у нашем духу. Мада, да би је видели, морате да користите посебна средства. Неки користе древна света места, да би осетили повезаност. Други користе паганске празнике и обичаје, плесове и игре. Ипак, постоји још једна ствар, коју су древни користили, да би се повезали са својим прецима, са својим боговима и богињама. То су маске. Било које врсте маски. Боје. Или само вео.

Када би ставили ове маске, они не само да су могли да виде свет духова, краљевство вилењака, већ су и сами постајали такви духови. Божанства, ако желите. Богови и богиње на Земљи, у физичкој манифестацији. Чаробњачки принцип је лепо сажет у фрази “претварати се да би се нешто направило стварно”, а ово чаробњаштво их је повезивало са њиховим прецима. То некада беше.
“Мртвачка боја” мени није представљала неку Алис Купер или Селтик Фрост носталгију, већ овакву чаробњачку маску, која ће вратити у живот оно што је било мртво. Морате имати на уму: моји корени нису били у метал сцени, одрастао сам слушајући углавном Чајковског и играјући FRP игре. “Мртвачка боја” је за мене била део чаробњачког огледа, Бурзум је то и био, о овоме сам причао у I делу серијала. У добром RPG духу, мислио сам да ако се довољно људи “претвара да га направи стварно”, у неком смислу ће и да постане стварно. Да ће оно што је некада било бити враћено у живот! Да ће се древни свет духова вратити и поново заузети своје место у Европи које заслужује. Да ће да протера робовски дух хришћанства и повово оживи европску антику у нашим срцима.

Засигурно знам да је чињеница да је Бурзум за многе баш ово; чин која је помогла да се са њих подигне јеврејска клетва звана “хришћанство”, да се распламса нешто древно у њиховим европским срцима.  Нешто што је било у њима, док су још били невини и чисти; када су тек били рођени. Нешто што је било угушено, удављено, упрљано и непрекидно потискивано од стране сатанистичких обреда “хришћанства”.

Тако да је могуће да је после свега чаробњаштво стварно.

Овде можете наћи други део.

Превео са енглеског Александар Маслар



http://thecallofthule.wordpress.com/

Нема коментара:

Постави коментар