понедељак, 6. јануар 2014.

Уметност Просветљења

Уметност Просветљења

28/04/2013
Варг Викернес
Уметност, првобитно пронађена од стране Европљана – пре неких 40.000 година – највероватније је пронађена ради надомешћивања недостатка лепоте у свету, који је до тада већ постао прилично монгрелизован. Тако да је то био начин за представљање божанског, тада већ помешаном европском човеку, који више није био чист Неандерталац , због чега више није био способан да схвати божанску хармонију универзума.
Уметност је била на свом врхунцу у периоду класичне антике, али онда – авај! – Јевреји су успешно покрстили Европу и квалитет европске уметности је претрпео велику штету, као и уосталом цела Европа, у сваком смислу. Квалитет је поново почео да расте тек појавом ренесансе паганских идеала, од 1350. па на овамо.
У периоду 1930-тих, већина уметности је постала оно што је и данас: чиста изопаченост. Због тога је рецимо Немачка, покушала да заустави овај тренд и поново успостави уметност каква би требала да буде.Entartete Kunst (“дегенерисана уметност”) је уклањана широм Немачке; палили су порнографску и другу болесну литературу, разбијали су дегенерисане скулптуре и дали су све од себе не би ли прочистили Немачку и обезбедили ментално здравље и здрав разум немачког народа. Да, свим онима који говоре да су “Нацисти” палили књиге: јесу, али не било какве књиге, а свакако не све књиге. Само су палили прљавштину! У исто време су писали здраву, разумску и добру литературу. Немачка није била анти-интелектуална! Само је била против изопачења. Анти-јеврејска. Са пуним правом.
Образованим људима је лако владати”, Фридрих Велики.
Многи од вас су уметници, или бар желе то да постану, зато вас молим да се побуните против овога: одбаците сваки облик уметничког образовања, због тога што је оно данас само јеврејско средство са којим се обезбеђује то да постанете болесни уметник, који ствара само болесну уметност. Наши универзитети су постали као синагоге, професори и други предавачи као рабини. Клоните се њих!
Будите сигурни да стварате само ону уметност, која промовише добро, здраво, јако и часно у човеку! Која промовише само Европу! Да бисте то урадили, морате да се образујете и одбаците све јеврејске утицаје. Права уметност не долази из знања или научених вештина, већ из вас, из вашег сопственог ума и духа!
Можемо и морамо да користимо уметност за промовисање Европе, то је важан чинилац очувања Европе и европског бића. Сама уметност неће спасити Европу, али ни други чиниоци појединачно то неће моћи да ураде. Морамо да користимо сва доступна легална средства, за борбу против злокобних (правих или вештачких) Јевреја, за очување праве Европе: добре, искрене, часне, истородне и наравнопаганске Европе!
Највиши резултат образовања је толеранција.”, Хелен Келер.
Уметници из свих делова Европе могу да допринесу европској победи, свим средствима би и требало то да ураде! То је обавеза европских уметника: да промовишу божанску хармонију Европе! HailaR WôðanaR!   
Француски краљ Луј IX је мудро наредио спаљивање Талмуда, 1242. године.
book-burning-christian
Национал-социјалисти су мудро наредили спаљивање Талмуда и других, једнако отровних књига, 1930-тих година.
book_burning-nazis
Превео са енглеског Александар Маслар

Нема коментара:

Постави коментар