среда, 15. јануар 2014.

Корени Дрвета

Корени Дрвета


08/05/2013

Варг Викернес

За почетак мало музике SaveFrom.net


Постоји доста тога што знамо о човеку и свету у коме живи, исто тако и доста тога за шта знамо да је изгубљено, за шта само знамо да је постојало. Али ретко размишљамо о томе колико тога смо изгубили, због тога што је и само сећање на то  уништено од стране наших непријатеља. Са друге стране, постоје бројне приче о “Холокаусту” у нашим историјским књигама, које бацају сенке на стварност.
Рани хришћани” (тј. крипто-Јевреји) су у Европи системстски спалили или на други начин уништили сваки делић европске културе на који су наишли и на који су ставили своје прљаве руке, наставили су то да раде стотинама година. Заправо, још увак то раде, само што се сада не зову “рани” хришћани и далеко од тога да су сви они крипто-Јевреји.

Муслимани су радили исто то, где год да су дошли, али на сву срећу њихово пустошење је било ограничено на Иберију, Балкан и делове Италије. Како год, многе европске текстове, са којима су имали контакт, су превели на арапски. Иронично, због њих и њихове агресије, преживео је велики део наше европске културе, који би иначе био изгубљен.
Тако да су нам данас познате римска и грчка филозофија и литература, преузета од стране муслимана из регија које су окупирали, али о другим деловима Европе имамо јако мало информација; деловима у којима су слободно владали “рани хришћани” и Европљани које су покрстили. Неке ствари знамо само због тога што су хришћани “случајно” сачували информације о европској култури, током њихових покушаја да се демонизују наши преци. Имамо и прегршт књига, као што су Еде, сачуване од стране хришћана, из других разлога. (Наравно, ниједну од ових књига нису написали прави Јевреји.)

Најглупљи од хришћана кажу: “да није било хришћана који су сачували информације на тај начин, ми ништа не бисмо знали о европској религији”. Ништа не може да буде даље од истине; на првом месту, да није било тих хришћана, имали бисмо нашу европску културу нетакнуту.

У 19-том и 20-том веку, многи Европљани, као што је био Јулијус Евола, окренули су се Јужној Азији, тражећи информације о европском наслеђу. То су урадили због тога што су схватили да је европско наслеђе боље сачувано тамо него овде. Јужни Азијци никада нису патили (бар не много) због Јевреја или јеврејске креиране клетве хришћанства, тако да, иако њихове више класе нису и сами били Европљани, као што су били раније, њихове религије су до неког степена то биле. Из овог разлога, доста тога може да се нађе тамо, посебно у Индији и Тибету, што може да нас научи и помогне нам да боље разумемо нашу европску културу.
Ниједно дрво не може да расте без корена, ниједна грађевина не може да стоји без темеља. Да би Европа расла – или чак преживела – требају нам наши корени. Треба да изградимо будућност на европским темељима. Корени другог дрвета, не користе нашем. Темељ друге куће, не одговара нашој. Без наше прошлости ми немамо основу за нашу будућност!

Изгубљено знање које не можемо да нађемо – у зеленој трави, у напуштеним рушевинама, у мрачним пећинама или скривено испод слојева маховине – можемо да реконструшемо из сећања! Да, из сећања крви. Уосталом, ипак смо и даље Европљани, бар већина од нас, наше срце и наша крв, као извори мудрости, могу да напоје наш дух и ум и науче нас ономе што је изгубљено. Можемо да слушамо гласове наших предака и реконструишемо нашу величанствену Европу!



Die_Nornen_Urd,_Werdanda,_Skuld,_unter_der_Welteiche_Yggdrasil_by_Ludwig_Burger


***

Али многи погрешно схватају овај приступ и мисле о њему као о повратку у прошлост. Он то није; то је настављање у будућност, само са другим правцем. Поново да нађемо добре делове прошлости (пошто смо их раније изгубили) и понесемо их са нама у будућност! Такође да задржимо добре делове које смо – упркос јеврејском јарму – створили прошлих неколико миленијума. Не одбацујемо ништа добро; само одбацујемо оно ружно, труло, неискрено, погрешно, неправедно, кукавичко, нечасно; не-европско!

Живот није клетва неког измишљеног пустињског “бога”, кроз који треба да прођемо патећи, јер смо тако ужасна и грешна створења и у коме морамо да дамо све од себе да бисмо га заменили местом у хебрејском “рају”. Живот на Земљи има значење сам по себи! Не постоји ништа боље од живота на Земљи! Наравно, ту и тамо можемо да уживамо у одмору од живота (тј. у смрти), пре него што се поново вратимо да уживамо у животу, да растемо и постајемо бољи. Али циљ није да се одмарамо; циљ је да живимо, да живимо на добар начин!

Живот је добар ако негујемо добро у нама и у свету у коме живимо. Лоше је присутно у животу да би створило прилику добром да чини своја дела. Никада се нећемо ослободити свега што је “негативно”, а ако то урадимо то ће значити нашу пропаст – због тога нам је то лоше потребно, да би постали и остали јакима, да бисмо учили. У овом смислу, циљ није коначна сврха; сврха је сам пут ка циљу.
Чак и у данашњој ситуацији, у свету који се гуши у јеврејској тами и очају, морамо да видимо прилику! Ми – за разлику од многих наших предака – имамо прилику да победимо непријатеље, који желе да побију не само нашу породицу, племе, или чак народ, већ целу расу – чак и врсту! Имамо прилику да постанемо већи и важнији Хероји од свих оних пре нас! Имамо прилику да победимо непријатеља који је јачи, већи, моћнији, ружнији и окрутнији од било ког непријатеља са којим се Европа сусретала раније! Радујмо се! Подигни свој мач и крени у јуриш (метафорички говорећи, наравно…)! Бардови ће певати песме о вама у вековима који долазе, ако то урадите.

Европа је колевка јунаштва и изума, филозофије и правде! Мислити да је другачије са човеком рођеним у овој колевци је једноставно глупо. Будућност је светла за све велике људе – и за све велике људе који су то постали тако што су једноставно изабрали да буду велики! Сваки Европљанин у себи носи шансу да постане великим – да уради оно што је исправно без обзира на цену коју ће да плати или ризик! Ви исто!

Хајде да убијемо звер (метафорички говорећи…) и спасемо Европу! Можемо то да урадимо – и урадићемо то! HailaR WôðanaR!

IMG_6997 

Превео са енглеског Александар Mаслар

http://thecallofthule.wordpress.com/2014/01/14/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D1%80%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0/

Нема коментара:

Постави коментар