четвртак, 4. јул 2013.

Тулеанска Перспектива



Тулеанска Перспектива




Варг Викернес


Изворни текст


После читања коментара на овом блогу и нешто размишљања, мислим да најбоља ствар коју могу да урадим је да истакнем да ће филозофија, религија, идеологија, животни ставови, традиција, поглед на свет и духовност који суизражени са моје стране на овом блогу, надаље бити означени као Ôðalism (Одализам). Већину ових интерпретација европског Паганизма наћи ћете само на овом блогу, бесплатно; ако их сретнете на другом месту, особа која је одговорна за њих мора да је користила или овај блог или SRAR (Sorcery Аnd Religion In Ancient Scandinavia) као извор (што је наравно сасвим у реду). Природно, ово се не односи на све што је написано на овом блогу али се односи на све што је у вези са Паганизмом а није уобичајено да се нађе у књигама (осим у SRAS-у). На пример ово и ово. Ако сумњате у истинитост онога што говорим, охрабрујем вас да претражите сваку књигу која постоји, онлајн или папирну, и покушате да нађете доказе у супротно. Нећете успети.


Разлог због кога ово наглашавам и правим велику ствар од тога је тај што желим да дефинишем ове интерпретације и погледе као чисто одалистичке и као део Одализма (Ôðalism се изговара као «Othalism», са th као у енглеској речи that а Ôþalism се изговара као «Othalism», са th као у енглеској речи thing).


Одализам није само национализам, паганска религија, није само идеологија, није само духовност, није само брига за животну средину, није само филозофија, није само милитаризам, није само права демократија, није само традиција; он је све од горепоменутог – и по значењу се одређено разликује од значења сваког од ових појединачних појмова.


Моја амбиција, радећи ово, је да средствима чистог резоновања и показивања на истину, придружим остале Европљане Одализму као политичко-духовно религију који храни прави ослободилачки покрет у Европи. Са њим, по мом мишљењу само са њим, можемо да отерамо јудео-хришћанску таму из Европезаувек и претворимо наш вољени континент у праву Европу, поново.


Било која варница може да суво дрво претвори у пожар, али ми нисмо само варница већ прави жар наших предака, који још увек сија испод пепела Европе. Све што треба да урадимо је да додамо нешто сувог лишћа и грања у овај жар и они ће се претворити у дивљу, бесну, грмећу европску ватру, од које је и настао. Са овом ватром моћи ћемо да угрејемо и осветлимо Европу поново, и претворимо је у оно што би могла и требала да буде – и моћи ћемо да отерамо јудео-хришћанску таму заувек. Ово је само почетак. HailaR WôðanaR!



Превео Александар Маслар






http://thecallofthule.wordpress.com/

Нема коментара:

Постави коментар