субота, 26. април 2014.

Хаплогрупе

 Хаплогрупе


Варг Викернес

Изворни текст

У овом тексту дискутоваћемо о теорији која је посебно створена у сврху сламања последњег европског отпора расном мешању и изузетно неителигентној “афричкој теорији”. Да, дискутоваћемо о Y-DNK хаплогрупама.

Као што сам већ споменуо у Одакле долазимо и куда идемо, често мешамо концепте, тако на пример користимо термин “Келти” да означимо народ, а не језичку групу. Исто тако,често говоримо о “индо-европској инвазији” која се заправо никад није ни догодила.

Пре него што наставим, морам да нагласим да нисам стручњак што се тиче хаплогрупа. Увек сам имао осећај да су бесмислица, тако да се никада раније нисам ни трудио да се бавим њима, али сада сам то коначно урадио. Иако се нисам превише удубљивао, схватио сам о чему се ради.

Дакле шта видим из моје Тулеанске Перспективе? Видим зид којештарија, прича о непостојећем европском неолитском матријахалном култу плодности (значи ли то да је човек каменог доба имао проблем са плодношћу?), који је заменио патријахални ратнички култ, када је у бронзаном добу јахачки народ из Азије побио и заменио мање-више све који су ту живели. Надаље видим причу о миграцији Африканаца у Европу, претпостављајући да прихватамо бесмислену “афричку теорију” за чињеницу. Видим и много приче о језицима и како је сигурно европски изворни језик био различит од индо-европског, у толикој мери колико се данас разликују савремени енглески и кинески. Стварно? Како они то могу да знају? Спекулације су бескрајне, глупост је увек присутна, а жеља да се у потпуности дискредитује Европа засењује све остало.

Када сам видео мапе различитих Y-DNK хаплогрупа на Европедији, моментално сам схватио шта заправо мисле. Да, почео сам да се смејем на ову званичну хипотезу и да одмахујем главом у очају….

Дозволите ми да поделим са вама неколико мисли о овоме, моји пријатељи. Наравно, даље истраживање може да покаже да су неке од њих можда погрешне, да требају да се мало прилагоде, али је углавном моја намера да вам покажем како треба да читате овај материјал, на начин другагачији од оног на који га тумаче научници и њима слични.

Хаплогрупа R1a је група које има бар неколико предака из скитског народа. Они су били међу првима који су припитомили коње. 

Haplogroup-R1a

Хаплогрупа R1b је група које има бар неколико предака из групе народа коју данас идентификујемо као “Келте”.

Haplogroup_R1b

Хаплогрупа I1 је група које има бар неколико предака из прото-скандинавских народа.

Haplogroup_I1

Хаплогрупа I2a је група које има бар неколико предака из илирског народа.

Haplogroup_I2a

Хаплогрупа I2b jе група које има бар неколико предака из једног посебног прото-скандинавског племена, коме данас не знамо име.

Haplogroup-I2b

Хаплогрупа G је група које има бар неколико предака из племена које је у једном тренутку живело на подручју данашње Грузије а коме не знамо име. Изгледа да су они били међу првима који су напустили живот ловца-сакупљача у корист пољопривреде.

Haplogroup_G2a

Хаплогрупа J2 је група које има бар неколико предака из сумерског народа, или још горе од неког другог средњеазијског народа.

Haplogroup-J2

Хаплогрупа Ј1 jе група које има бар неколико предака из средњеазијских народа.

Haplogroup-J1

Хаплогрупа E1b1b jе група које има бар неколико предака из западноафричких народа.

Haplogroup-E1b1b

Хаплогрупа T је група које има бар неколико предака из источноафричких и/или народа са Средњег истока.

Haplogroup-T

Хаплогрупа N1c1 је група које има бар неколико предака из прото-финског народа.

Haplogroup-N

Хаплогрупа Q је група које има бар неколико предака из народа Хуна (који су се доста венчавали са Готима – у јужној Шведској).

Haplogroup-Q

Технологија може да се шири кроз инвазију и заузимање територије, али је вероватније да се то догађа када се члан једног племена венча за члана другог и међусобно се подучавају техникама. Тако да се ширење различитих технологија, пољопривреде, припитомљавања различитих животиња итд., може савршено добро објаснити овим. Такође добија смисао како хаплогрупа народа неке области, одговара одговарајућој технологији те области и како ширење неке хаплогрупе, савршено одговара ширењу ове или оне технологије или културолошког феномена.

Све ово наведено не дискредитује оно што сам рекао у Одакле долазимо и куда идемо, већ га само потврђује! Једина ствар коју нам ове Y-DNK хаплогрупе говоре је то одакле су дошли неки од наших мушких предака. На пример, скитска халогрупа (R1a) простирала се широм руских степа, али исто тако и Ираном и Индијом, касније и западном и источном Европом. Ово нема никакве везе са неком индо-европском врховном “аријевском” расом, која је дошла у Европу јашући на својим коњима и касапећи беспомоћне европске ловце-сакупљаче. У случају да вам није већ било познато, рећи ћу вам да је Европа била прекривена густим и старим шумама, тако да је сама идеја о победоносној армији коњаника у централној, западној, а посебно севреној Европи, смешна. Ствари не постају боље тврдњом да су ти јахачи освојили и делове Норвешке.

Стварно, освојили су ово јашући на коњима? (Све фотографије су из највише индо-европског дела Норвешке):



01040_fjordofart_1280x960.preview

images (5)
West-Norwegian-Fjords-Norway

Ако можете докажите да грешим, наравно је да ћу променити или прилагодити свој поглед, али сви докази који су досад изнесени могу савршено добро да се интерпретирају онако како сам ја овде урадио, а то свакако има више смисла него да верујете у то да је требало 2000 година освајачкој војсци да се пребаци из Украјине у Норвешку, како сугерише Европедија. Таква ширења, која су трајала толико дуго времена а ипак прешла тако кратка растојања, вероватније је да су била последица бракова између различитих комшијских племена, а не инвазије.
Могу да додам, да би ово требало да отклони сваку сумњу да су тамна коса и смеђе очи део изворног изгледа јужноевропљана. То није истина, они су резултат мешања са афричким и средњеисточним народима. Наравно, сви народи Европе су до неког степена помешани са афричким и средњеазијским народима, али неки Европљани су тамнији од других због тога што су више помешани од других.
Коначно, ако желите да увидите колико је бесмислена и нелогична “афричка теорија”, предлажем вам да прочитате овај чланак.



http://thecallofthule.wordpress.com/2014/04/24/%D1%85%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%B5/

Нема коментара:

Постави коментар