уторак, 18. новембар 2014.

Qua medicamenta non sanant, ignis sanat

Qua medicamenta non sanant, ignis sanat


07/11/2014
Варг Викернес
Изворни текст
Данашњи хришћани желе да верујемо и залажу се за то да је хришћанство било добро дошло овде у Европи. Говоре нам да је већина наших предака пригрлила ову нову “праву” религију отворених руку! “Халелуја!” Према неким хришћанима, неколико (хришћанских) извора чак говори о “масовном преобраћењу” европских пагана, који су били веома срећни да се отарасе својих старих веровања (“сујеверја”) и погледа на свет, у корист хришћанства. Међутим, сви нехришћански извори, као и многи хришћански, говоре о насилном, наметнутом и ужасном преобраћењу европских народа.
Па у шта онда да верујемо? Ко овде говори истину?
Размислите о овоме на минут; ако су Древни Европљани били толико ради да се одрекну своје старе религије у корист хришћанства, зашто је онда 100% празника о којима данас мислимо као о хришћанским, паганског европског порекла? То се не слаже. Ако пригрлите нову религију и одбаците сопствену, зашто бисте наставили да практикујете своју религију – и временом приморате нову религију да припоји ваше празнике у себе?
(…)
Хришћани су очајнички покушавали да уклоне стару религију, али су Европљани одбијали да престану да је практикују, чак и пошто су и званично “покрштени”. Чак и под претњом мучења, погубљења и затварања, одбијали су да одбаце стару паганску религију! На крају су хришћани морали да украду паганске високе празнике (као што је папа Јулије урадио 350 год. са празником Јуле), учествују у њима и временом убаце у њих мање или више новог садржаја – али чак и тада нису успевали; “хришћански” празници и даље имају пагански садржај, што је јасно као дан кад се погледа већина њих; све, од једења “тела” паганског божанства усева и пијења “крви” божанства грожђа и вина (Фреир/Дионис), до светог дрвећа за време Јуле (Божића), све од култа предака на Ноћ Вештица, до паљења ватри у ноћи летњeг сунцостаја. Све је паганско! Хајде; да ли стварно мислите да је било шта од овога хришћанско? А ако су ови чисто пагански празници и традиције одржани од стране Европљана током 2000 година, зашто бисте онда веровали да су се масовно преобраћивали у хришћанство? Зашто бисте поверовали у тврдњу да су били “срећни” да се отарасе свог старог “сујеверја” у корист хришћанства? Ако је хришћанство било добродошло, због чега још увек практикујемоискључиво паганске празнике (чак иако су стављени у хришћански контекст)?
Ту је још једна поента; Мрачно доба, векови у којима је већина Европе покрштена, је “црна рупа” историје. Не знамо скоро ништа о томе што се тада дешавало. А када је завршено, већина Европе је званично покрштена… (али је још увек практиковала своје паганске празнике).
Шта се дешавало током Мрачног доба, када је технолошки супериорна (у поређењу са остатком света) и културно богата Европа покрштена и изронила као технолошки инфериоран (у поређењу са азијским светом) и културно ретардиран континент? Шта су рани хришћани заправо чинили, како би добили превласт у нашем делу света?
Европска уметност након покрштавања:
220px-L'abbé_Ména_et_le_Christ_0163586_v1
Европска уметност пре покрштавања:
gaia1 Zeus_pompeiAMI_-_Isis-Persephone
Зашто је повратак паганској филозофији, митологији и науци, за време ренесансе, донео супериорност и светлост назад у Европу? Да Европа није поново открила паганску светлост, били бисмо потпуно смрвљени. Тама хришћанства би нас уништила.
HailaR WôðanaR!

http://thecallofthule.wordpress.com/2014/11/08/qua-medicamenta-non-sanant-ignis-sanat/

Нема коментара:

Постави коментар