уторак, 18. новембар 2014.

О Ропству


На почетку желим да нагласим да сам против било каве врсте ропства. Чак и “лаког” ропства, које је било присутно у древној Северној Европи, где су “робови” више били кметови. Мислим да је погрешно на било који начин поробљавати друге, било силом или коришћењем криминалног банкарског система. Не бих желео да поседујем робове, или да уживам у њиховим услугама, по било ком питању. Радије ћу да чистим сопствени неред и да обављам своје прљаве послове сам.
Када је ово речено; ропство се данас користи како би се гушио европски човек. Помоћу лажи натерани смо да верујемо да Европа има толико ужасну историју ропства и да сви треба да осећамо кривицу и срам због онога што су наши преци чинили. Овај “бели срам” је усађен многим лажима; масивним, убедљивим, неправедним и ужасним лажима.
Ево пар ЧИЊЕНИЦА о историји ропства у свету:
1. Сви народи на овој планети су у неком тренутку историје имали робове. Неки су у овом смислу били гори од других, а европски народи су били међу најбољима (у позитивном смислу).
2. Већина америчких робовских-бродова и робовских-пијаца није било у власништву људи европског порекла. А и већина муштерија није била европског порекла.
3. Робовски-бродови, који су трговали робовима између Африке и Америке, превозили су робове који су већ то били. Већ су поробљени од стране других (у већини случајева Арапа и других Африканаца), који су их препродали трговцима робљем.
4. Муслимани (Турци, Арапи и Бербери) су само у медитеранској области у 16. и 17. веку поробили 1,5 милиона Европљана. Вршили су препаде дуж европске обале, чак и до Исланда и одводили многе мушкарце да буду робови на галијама, а жене да буду сексуалне робиње. 
5. Европљани су били први људи који су престали са ропством у модерним временима. Ропство у Африци и арапском свету се и даље наставља. И Африканци и (поготово младе девојке) Европљани чак и данас завршавају у ропству.
6. Мање од 2% људи европског порекла у Америци у 17., 18. и 19. су уопште имали робове!
7. Само 5% робова је отишло у оно што данас називамо САД. Остатак је отишао у Латинску Америку.
Тако не само да не треба да се осећамо лошије од других по питању ропства, ми људи европског порекла, већ треба да се поносимо чињеницом да смо били међу најбољима у овом смислу; били смо међу народима који су третирали своје робове најхуманије, који су држали најмање робова и који су билу први који су их ослободили.
Ако вас ико покуша да убеди у било шта друго, лаже. Или због тога што не зна (можда је и он жртва пропаганде лажи коју шире европски непријатељи), или због тога што има анти-европске циљеве и жели да нас повреди и уништи нашу културу, наш понос, нашу историју, нашу снагу, наше народе и наше вредности. “Бела кривица” коју шире је део њихове кампање да нас униште.
пример:


Будите поносни европски мушкарци и жене! Будите поносни због тога што сте и због тога ко су вам преци били.
Слава европским божанствима! Слава и Радост!

http://thecallofthule.wordpress.com/

Нема коментара:

Постави коментар