уторак, 15. јануар 2013.

Бели Бог (Белбог)

Бард прича: Део III - Бели Бог (Белбог)

Баенник

Некада давно Сварог, небески отац, наредио је свом сину Белбогу, да створи достојну расу људи. Људска бића су већ постојала, патуљци и џинови, али они су били од мале или уопште никакве користи Сварогу. Њему је требала нова раса људи, да му помогну да чува космос (ред, лепота), у рату који се одвија против силе хаоса (празнине, сујете).

Белбог напушта Рај и на Земљи ствара људску расу робова. Они су имали црну кожу, ружна лица, крива леђа, криве носеве и дуге пете. Пошто није био задовољан резултатима он је наставио са својом мисијом, ускоро је створио још једну људску расу, познату као расу Слободних људи. Они су имали црвена лица, црвено-браон косу и будне очи. Пошто и сада није био задовољан, ствара трећу људску расу познату као Племенити људи. Они су имали плаву косу, белу кожу и дивне очи које су биле оштре као у змаја.

Коначно је Сварог био задовољан и он наређује Белбогу да се врати на Земљу и да их научи рунама (тајним знањем), и то је урадио. Белбог је онда поставио свој трон на Северном Полу, између Раја и Земље, да би надгледао своју племениту децу. Одавде је могао да види и да чује све што се дешава на Земљи, и сваке године је посећивао своју децу, на зимској прекретници, да награди оне добре са поклонима, и да упозори остале.

Овако се завршава прича како је Бели Бог створио човека. Само је дозвољено Европској раси да седи поред Сварога у најсветијим местима у Рају/Ирију.

Варг Викернес
04.09.2006 (Тромсо, Норвешка)

Нема коментара:

Постави коментар