субота, 15. фебруар 2014.

De Mysteriis Dom Sathanas

De Mysteriis Dom Sathanas



05/02/2013

Варг Викернес

Човек је увек вршио различите ритуале; неке дневно, друге само једанпут; неке не тако важне, друге који су му мењали живот; неки су били везани за свакодневни живот, други су били религијски/духовни. Једина ствар, која им је била свима заједничка, је та да су сви они имали неку врсту значења.

Неки ритуали служе само као подсетници или опомене, намењени су на пример да држе човека на правом путу, али постоје и други ритуали, који су намењени да вас промене. Одинов обред поновног рођења је добар пример за такав важан религиозни/духовни ритуал, који мења живот, који ће да вас промени.
Пагани су често приређивали представе, најпознатији пример је наравно грчки театар, где су трупе глумаца и глумица наступале за публику. Мада, ови глумци и глумице уопште нису били као они које данас имамо (хвала боговима на томе!…), они су били свештеници и свештенице, који су називани различитим именима у различитим деловима Европе. У Скандинавији су се звали skâld и skaldmær, gôði и gyðja, или drôttinn и drôttning. У Галији су то били bard, vateis или druid. Певали су песме, читали поезију, изучавали природу и филозофију и служили божанствима. Представе ових мушкараца и жена су биле ритуали, приређивани у име публике, да би се публици приказало оно свето, да би се осетили благословени и променили се на боље. Овакве представе су нам познате и из тајних религија, где су одржаване само због тога да би се изабрало неколико њих из публике (правећи тиме искуство јачим), као обред иницијације. Узвишено осећање, које су осетили они који су видели ове представе, виђено је као религијско или духовно просветљење.

Грчки театар:

GriechTheater2

Зевсов храм:

800px-Olympia-ZeusTempelRestoration

Пагански храмови су имали исту улогу; сам поглед на њих или у њихову унутрашњост је био довољан да уздигне човека и приближи га божанском; да произведе духовно просветљење. На пример Пантеон у Италији, Зевсов храм у Олимпији, у Грчкој, Вудхенџ и Стоунхенџ у Британији, Световит из Рујна, свети лугови и стабла широм Европе, ништа мање пећина Ласко у Француској и пећина Алтамира у Шпанији и многа, многа друга места (храмови), која су направљени да би изазвали страхопоштовање у човеку. Прелепи, величанствени, свети, свечани, божански, остављали би утисак на човека који их је гледао. Наравно, катедрале су изграђене са истом идејом: да импресирају, утичу и покрену ум човека који их гледа.

Световит:          

Swiatowit3011

Другим речима, ритуали су били догађаји који су приређивани за свакога или само изабрану групу у заједници, са намером да им омогуће да виде, размишљају, напредују и развијају се током живота на јединствен начин, ништа мање да им омогуће да стварно верују једни другима. Желели су да направе заједнице, да ојачају везе између појединаца унутар тих заједница, да их обликују према ономе што су сматрали божанским идеалима. Уметност се појавила из истих разлога: да покаже примере, идеале, да се производи уметности користе као свети предмети у ритуалним представама. Резбарије у каменим зидовима пећине Ласко и других пећина, биле су прве покретне слике, оне су се, као што ми је моја жена показала, изложене треперећем светлу бакље, померале по зиду пећине. Оживљавале су!

800px-Altamira-1880

Тешко да би данас ови ефекти импресионирали иког од нас; већ смо се толико навикли на много напредних специјалних ефеката, али за њих, наше невине претке, чинили су се веома стварним и остављали су јак утисак. Да, приближавамо се ономе због чега је наслов овог поста толико узнемирујућ; већ смо се толико навикли да пролазимо кроз многе ритуале високе технологије, док седимо испред екрана и гледамо најогољеније, најизопаченије, праве сатанистичке представе јеврејског Холивуда, достојне највећег презира, ништа мање ни кроз јеврејску индустрију рачунарских игара. Док то радимо, тонемо све дубље и дубље у емоционалну, духовну, менталну, чак и психичку канализацију, коју Јевреји стварају већ хиљадама година. Наш народ, наша деца, се формирају и обликују овим сатанским ритуалима, њихова невиност, доброта, љубазност, несебичност, мудост, ништа мање и нада, се одстрањују из њихових умова и тела. Најгоре изопачености које човечанство може да произведе, нормализоване су од стране Јевреја, сваки табу на планети Земљи је разбијен, сваки европски идеал је пљунут, исмејан и одбачен, све болесне и штетне идеје су глорификоване и постављене за нове идеале – за идоле “јудификованих” маса.

Грчки театар:

720px-Delphi_Composite

“Секс и град”, све могуће ријалити емисије, криминалистичке серије, “Сопранови”, “Сајнфилд” и хорде других ситкома, “Летерман Шоу”, “Medal of Honour”, порнографија прерушена у фантастику (“Игра Престола”), “Band of Brothers” и тако даље. Не можете побећи од овога, чак и ако гледате само добре и здраве филмове или играте само добре и здраве рачунарске игре, јер је свуда, у свим категоријама, њихов хебрејски отров, коме је дозвољено да процури у скоро све. Ако покушате да нађете нешто што није затровано, скоро је сигурно да нећете успети. У најбољем случају, имаће само мало отрова, али свеједно ћете бити отровани.
Ипак нам је забава потребна, без ње ће наши умови увенути у досади. Шта онда да радимо поводом тога? Лично, из бриге о самом себи, не гледам више ТВ, игноришем изопачене вести у новинама и веома сам избирљив када су у питању филмови које гледам и рачунарске игре које играм, такорећи да бих минимализовао штету. Због себе и због других, покушавам да стварам музику која инспирише и јача оно паганско у нама, пишем про-европске чланке за овај блог и пишем RPG (MYFAROG)  у коме се негује све што је европско, у коме се активно подстиче, негује и пропагира оно добро, искрено, морално, пристојно, храбро, часно, неустрашиво, интелигентно, мудро, духовно, срдачно, несебично, самопожртвовано, невино, расистичко, смело и јако у нама. Видим га као средство паганског буђења; књигу паганских обичаја. Покушавам да створим алтернативе хебрејском отрову, тако да бар они који су као ја и желе нешто друго, имају прилику да га пронађу. Има нас много, знам то, сваки дан нам број расте, али – авај! – како је напоран овај успон уз стрмину. Срећа да смо тврдоглави као мазге и јаки као бикови и да никада не одустајемо! За европску Крв и Тло! Heill Ôðinn!

Статуа Зевса:

270px-Statue_of_Zeus

Превео са енглеског Александар Маслар



http://thecallofthule.wordpress.com/2014/02/11/de-mysteriis-dom-sathanas/

Нема коментара:

Постави коментар