уторак, 4. фебруар 2014.

Промене

Промене


25/04/2013

Варг Викернес

За почетак мало музике, да направи SaveFrom.net одговарајућу атмосферу.

Из неког разлога, екстремно сам старомодан и конзервативан у скоро сваком смислу; од религија преферирам ону толико стару, да је уствари давно нестала; да могу да приуштим купио бих 100 идентичних комплета одеће, да бих могао да изгледам исто сваки дан до краја живота; не свиђа ми се то што ми расту коса и брада, због тога изгледам другачије, из недеље у недељу; када купујем кола, једино о чему размишљам је то да ли ће трајати док не будем умро; очајнички се трудим да не мењам навике: покушавам да ми сваки дан буде баш као онај пре њега, тако да не волим викенде и празнике; да могу, говорио бих језиком којим су говорили моји најдаљи преци, то што не могу понекад ми смета… Могао бих да наставим, али мислим да сте схватили поенту: не волим промене, волим онако како је некада било и дајем све од себе да сачувам оно што је добро у животу.
Зашто не волим промене? Па, пре свега јер знам шта имам, али не и то шта ћу да добијем ако га променим. Исто и због тога што су скоро све промене, промене на горе! Изгледа као да ништа не постаје боље, зашто да га онда не сачувамо онаквим какво јесте? Ако имамо нешто добро, зашто не бисмо дали све од себе да га заштитимо, очувамо, да нам траје вечно?

Ако не добијеш оно што желиш, патићеш; ако добијеш оно што не желиш, патићеш; чак и када добијеш тачно оно што желиш, и даље ћеш да патиш, јер нећеш моћи вечно да га задржиш. Твој ум је твоја неприлика. Он жели да буде ослобођен промене. Ослобођен бола, ослобођен обавеза живота и смрти. Али промена је закон и колико год се претварали, не можемо да изменимо стварност.” (Сократ)

Ништа не траје вечно. И оно добро што имамо, ускоро ће да нестане, јер изгледа да су промене увек на горе….

Али… шта ако се и то промени? Ако је промена закон, зашто не бисмо правили само промене на боље? Можемо ако желимо.

HailaR WôðanaR! HailaR WîliaR!


Промена обичног Фиата Панде у забавни Фиат Панда, после само неколико сати рада. “Како у физичком свету, тако и у духовном свету.”


Пре:
IMG_7007


Промена:
IMG_7012


Промена:
IMG_7023


После (промењен на боље):
IMG_7035


Превео са енглеског Александар Маслар



http://thecallofthule.wordpress.com/

Нема коментара:

Постави коментар