уторак, 15. јануар 2013.

ИСТОЧНА АЛТЕРНАТИВА


ИСТОЧНА АЛТЕРНАТИВА

Када се говори о балансу, ту се константно говори о Yин и Yанг. Ти “окултисти” говоре о Yин и Yанг, чини се да сви знамо зашто. Када требамо баланс између нечег то се повезује са Yин и Yанг. Али напротив, кад се разговара о рату и миру, добру и злу и другим “непријатним” темама, на Yин и Yан сви заборављају и одједном се више не користи за баланс.



Могу рећи на ту тему да Норвежани говоре о Yин и Yангу а имамо симбол који потпуно исто значи у нашој култури, симбол је приказан овде:

svastika.jpg

Први пут сам видео тај симбол на накиту Викинга, али видео сам га и на стварима из Бронзаног доба. Због недостатка имена назваћу тај симбол “Крст Одина”. Исти је попут четири свастике, две се окрећу супротно од казаљка на сату (мрачне моћи), две са сатом (светле моћи), то је баланс, као што је Yин и Yанг. Свастика која се окреће са као сказаљке на сату је сунчев крст, свастика која се окреће супротно је Тхоров чекић, Мјоллнир. Сунце је сила која даје живот. Тхоров чекић је оружје које руши кућу Зхсирових непријатеља. То је оружје тамних сила. Деструктивне моћи о којима смо тако зависни, исто као што смо о сунчевим моћима које дају живот. Има четири свастике и у средини је крст. Двоје чини баланс, али које је дубље значење свастика? Постоји четири годишња доба, две које дају живот (лето И пролеће) и два десктруктивна доба (зима и јесен), два феминизирана и два мужевна, четири елемента у природи итд… Они који се сећају чланка о значењу свастике/сунчевог кола, ће с лакоћом видети да има четири свастике и крст у средини који представља исто што И једно сунчево коло са злом у средини (крст) и четири тела (свастика) око њега. Зашто онда ти млади Норвежани говоре о Кинеском Yин и Yангу? Ми имамо бољи симбол из наше властите културе, старе више од хиљаду година. Стар је више од хиљаду година и не препознајемо га? Зашто? Ко је тај који сузбија нашу властиту културу? Откад је овде дошло Јудео-Хришћанско веровање, симбол више није у употреби.

Преузето из књиге: Речи Варга - Варг Викернес

http://www.burzum.org/eng/news.shtml

Нема коментара:

Постави коментар