четвртак, 11. септембар 2014.

Жене Ратнице?

Жене Ратнице?




Варг Викернес
Изворни текст
Будите упозорени! Овај пост поседује неколико “квалитета” оговарања… ;-)
Неко ми је раније данас послао линк ка сајту на коме се тврди да су постојали женски Викинзи. У ствари, прилично често чујем такве или сличне тврдње; у медијима, у YouTube снимцима и коментарима, у мејловима послатим од стране странаца и сличном. Изгледа да је то постало тренд: из неког разлога неки људи желе да верујемо да и жене могу да буду ратници и да су заправо одувек то и биле. Другим речима, једнаки смо и у том смислу…
Као доказ за ову тврдњу неки наводе Јованку Орлеанку, али је она заправо била само осамнаестогодишња девојка, која није радила ништа друго до инспирисала мушкарце да се боре – другим речима, радила је они што је одувек била женска дужност: подстицала јемушкарце да се боре.
Други као доказ наводе деве од штита, али у стварности све што су оне радиле било је то да снабдевају мушкарце који се боре ,са штитовима и оружјем у току битке. Прилазиле су ратницима у борбеној линији од позади и додавале су ново оружје или нови штит мушкарцу који је изгубио или сломио своје оружје или штит у бици. То је једини начин на који су деве од штита учествовале у бици!
Затим имамо археологију, која наилази на женске остатке обучене у оклоп, почивајући са штитом и оружјем поред себе. Ипак, немају повреде задобијене у бици, а чињеница да су жене сахрањене са оружјем и оклопом ни накоји начин не сугерише на то да су биле ратнице. То је био обичај: сахранити мртве са њиховим предметима, или предметима који припадају њиховој породици. Оне су желеле да буду поново рођене и да могу да користе ове предмете и у следећем животу, или да их предају својим мужевима или синовима у следећем животу – баш као што су деве од штита радиле (у једном тренутку широм Европе).
Подстичем вас да поставите једно једноставно контролно питање: да ли су жене физички подесне или одговарајуће за борбу? Одговор је једноставан – не! Не, не, не, не! Уопште нису подесне за борбу. Имају већи однос масти наспрам мишића од мушкараца, што их чини споријим и физички слабијим. Само ово је довољно да их дисквалификује као борце, али можете да додате да имају груди, да је њихов праг бола нижи, да имају шире кукове и да су много мање агресивне.
Наравно, можете да истренирате жену да буде бар мало опасна у борби, али количина тренинга које је потребна за то је довољна да се истренира 10 просечних мушкараца, који ће постати прилично опаснији у борби чак и од најбољег женског борца.
И не само то; шта се догађа са племеном ако пошаље своје жене у борбу? Племе може без доста, чак и без већине својих мушкараца, али племе ће нестати са лица Земље ако су њихове жене убијене у бици. Само комплетни идиоти би послали своје жене у битку! Добро је да нико од наших предака није био толико глуп, тако да смо још увек ту. Исто тако се поставља питање какво би то племе желело да пошаље своје жене у битку? Ако добровољно то раде, зашто не би послали и своју децу? И старе? И слепе? Жао ми је, али не: не постоји европска култура која би то чак и разматрала. Чак и данашњи мушкарци имају превише јак осећај части да то ураде. Или се бар надам да је тако…
Као млађи тренирао сам борилачке вештине, активно скоро 5 година и тамо смо имали неколико жена. Иако смо тренирали неку врсту каратеа, борилачку вештину направљену за мала и физички слабија људска бића, која би према томе требало да буде идеална за жене, оне нису имале чак ни најмање шансе да парирају ниједном дечаку или мушкарцу. Када би желеле да нас ударе, допуштали смо им, иначе никада не би могле то да ураде. Ако су требале да блокирају наше нападе, морали смо да их изводимо веоооома  полако, или не би имале шансе да их блокирају. У мечевима, једина ствар због које су постизале поене против момака, било је то што су момци оклевали да ударе или на било који други начин повреде женско, или да дозволе да женско буде понижено пред другима. Оклевање мушкарца да ударе жену може најбоље женама да се објасни на следећи начин: покушајте да замислите да од вас траже да ударите дете. Да ли би вам се то свидело?
Када нам је све ово познато, тврдње – да – феминистичких екстремиста, да су жене могле и да и сада могу савршено добро да буду ратници, баш као мушкарци, је обичан глупост. Могу да се сахрањују са свим оклопима и оружјем на  свету: то их не чини ратницима! Свака војска која садржи чак и малу количину женских ратника била би поклана у старим данима, а и данас – иако ватрено оружје помало изједначава жансе – жене немају изгледа, због тога што на првом месту нису чак ни способне да носе сву опрему која им треба на фронту.
Тако да ако још увек верујете у “Викиншке Жене” и сличнекојештарије, молим вас застаните на тренутак и размислите. Нису постојале такве ствари. Сама физика избацује женске ратнике. И биологија то ради. Женски ратници данас нису – “велико изненађење” – борци на првим линијама. Раде у транспортним одељењима, у кухињи, у штабовима, у одељењима за забаву, комуникацију итд. Немају оно што је потребно како би биле прави војници.
Уживајте у ономе шта се дешава када залуђени женски “ратници”, по свој прилици после огромне количине тренинга, изазову мушке војнике на боксерски дуел у Ираку:


Драге жене: покушајте да будете добре жене уместо, а оставите мушкарцима да буду добри мушкарци.
Слава снажним европским боговима – слава и  женственим и брижним богињама!



http://thecallofthule.wordpress.com/2014/09/04/%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B5/

Нема коментара:

Постави коментар