четвртак, 11. септембар 2014.

О Еболи и Древном Поздраву!

О Еболи и Древном Поздраву!
Варг Викернес
Изворни текст
Пре одређеног времена била је актуелна  епипемија птичијег грипа и водећи медији, заједно са “нашим” политичарима, говорили су нам колико је опасан и колико је важно да се добро припремимо за њу. Наравно, то су радили да би могли да продају још једну од њихових лажних “вакцина”. Доказано је да је птичији грип мање опасан чак и од обичног…
Ебола се ових дана шири Африком. Ебола је високо заразни вирус, који се у 90% случајева завршава смртним исходом, а скоро се и не помиње у нашим водећим медијима. Увек можете да кажете да је то због тога што немају “вакцину” против еболе, тако да не могу да искористе медије да нас натерају да платимо за “вакцине”, али можда постоји други разлог за све то, кога нисам свестан.
Неки научници, заправо многи од њих, заступају став да је могуће да је црна смрт у ствари била ебола, или бар веома слична еболи, а не бактерија како се мислило. Симптоми су били исти. Стопа смртности иста.
У прошлости су се куге, као што је била црна смрт, шириле захваљујући трговини. Неки градови, попут Марсеја, имали су систем карантина који је осигуравао то да не пристају бродови заражени кугом, али када је економски интерес марсејских моћника био угрожен, тај систем је понекад био заобилажен. Тако да је куга ипак стигла, последњи пут 1720.
Трговина. Трговци. Похлепа. Новац.
Да, ово је поредак речи што се тиче ове теме. Видите, да су нас упозорили на опасност од пандемије еболе, могуће је да би се целокупна међународна трговина срушила и моћници би изгубили доста новца. Они више брину о томе, него о животима обичног света…
Ебола се шири телесним течностима. Крвљу. Семеном. Повраћком. Знојем. Сузама. Пљувачком. Довољно је да будете близу неког ко кашље и да се заразите… Инкубациони период траје од 2 до 21 дана (тј. заправо не знају тачно).
Немају контролу над ширењем еболе у Африци, а лето је… Па шта, можете да се запитате? Па хиљаде Африканаца живе у Европи и много Европљана летује у зараженим областима – или су у мисији за њихову хришћанску веру. У касном августу и раном септембру, вероватно ће сви да се врате. Не знамо да ли ће да буду заражени или не, али ако то буде случај, школска година 2014. биће права катастрофа.
Не кажем да ће  се ово десити. Али знам да постоји шанса за то, а ако се то деси у свим фармацијама Европе, нестаће залиха свих производа који би вам могли омогућити да останете незаражени. Боље да купите заштитне маске и рукавице пре него што буде прекасно.
Исто тако биће мудро да се у августу и септембру не возите метроом, аутобусом или возом и да увек перете руке – идеално алкохолом – после додиривања потенцијално заражених предмета (аутомата за новац, новца, писама, квака на вратима итд.), чак и да носите заштитне маске у јавности. Можда и набавка обимних залиха пијаће воде и суве хране и сл., на време. Могуће је да ћете морати да останете у кући неко време…
Вероватно би било мудро да престанемо да се рукујемо и да уместо тога користимо стари добри европски поздрав, дизање руке од оружја када се сусретнете са неким, како бисте показали да сте пријатељ и да не држите оружје у руци.
Држите се даље од свих густо насељених области!
Боље спречити него лечити.
Сећно!
У реду, спремни смо да идемо у продавницу…
BIOHAZARD

http://thecallofthule.wordpress.com/2014/08/03/%D0%BE-%D0%B5%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B8-%D0%B8-%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D0%BC-%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%83/

Нема коментара:

Постави коментар