четвртак, 11. септембар 2014.

Кромањонац јесте наш Праотац!

Кромањонац јесте наш Праотац!

Варг Викернес
Изворни текстМноги од “расиста” мисле да је од кромањонца настала наше европска врста, а када кажем да је настала од неандерталца, агресивно ме нападају и називају ме идиотом. Мада они нису веома паметни и/или довољно информисани. Видите, никада нисам рекао да нисмо потекли од кромањонца, да нико од наших предака није био кромањонац. Да, ми потичемо и од кромањонца, а сада ћу да вам кажем како стоје ствари…
Неандерталац је изворни Европљанин. Хомо сапиенс је изворни Африканац. За ово знамо да су чињенице.
Пре неких 110.000 година, глечери су почели да прекривају Европу. То је био почетак великог леденог доба, које се завршило пре неких 12.000 година. Једног од многих, могу да додам. Током овог леденог доба (вероватно прилично касније од почетка леденог доба) неки Европљани – тј. неандерталци – путовали су на југ, у територију хомо сапиенса. Да: хомо сапиенс није путовао на север и сусрео неандерталца, како тврде данашњи научници. Чак и најпростији умови могу ово да схвате: ако је у Европи било ледено доба, тамни Африканци нису имали разлога да путују на север, а свакако не бибили веома успешни да су то покушали. Чак и данас, људска бића тамне коже морају да узимају “сунчев витамин” чак и да би се развили како треба и да би били способни да преживе у Европи у дужем временском периоду. Ако га не узимају довољно умреће, ако не одмах, онда свакако много раније него изворни Европљани, услед слабог здравља (изазваног недостатком “сунчевог витамина”).
Чак и неандерталци су имали проблеме да се изборе са хладноћом, а били су навикнути на њу. Африканци свакако нису. Тако да можемо да будемо прилично сигурни да се десило обрнуто: поједини неандерталци су путовали на југ и тамо сретали Африканце, у области где се Европа, Азија и Африка сусрећу; Северној и Источној Африци и Блиском истоку…
Пре него што се велико ледено доба завршило, појавио се нови тип човека. Не нова врста, нити нова “раса”, већ само прилично различит тип човека, којег данас називамо кромањонцем. Научници тврде да је он резултат “еволуције”, тврде да је афрички човек “мутирао” и одједном постао веома различит, али ако можете да саберете 2+2 и схватите да је то 4, онда ћете и разумети да је кромањонац резултат расног мешања – или заправо “мешања врста” – које се догодило када су европски неандерталци путовали на југ и сусрели афричке хомо сапиенсе – баш кад се кромањонац појавио…
ИЗГЛЕД?
Први кромањонци су другим речима полу “белци”, полу “црнци”. Неки су више изгледали као неандерталци, други прилично као Африканци. Нико од њих није изгледао исто; чак ни унутар истог племена! Многи од њих су имали карактеристике које налазимо типичним за расно мешање или мешање врста створења, као што је прекомерен раст (неки од њих су били огромни!) и лоши зуби, као и други здраствени проблеми и проблеми плодности.
Временом се Кромањонац проширио светом и природно мешао са чистим неандерталцима у Европи и са чистим хомо сапиенсима у Африци – а вероватно и са чистим денисовима у Азији. Где год да је ишао, имао је генетски утицај и да: ми у Европи смо се променили услед тога и више нисмо изгледали тачно исто као пре него што се ово мешање догодило. Имамо и нешто афричких гена, које смо добили преко кромањонца.
Ширење (претпостављено) афричких гена у Европу, преко хибрида познатог као “кромањонац” (од 37.500 до 30.000 година пре садашњице):
147px-Cro-Magnon_range_37,500_ybp.svg147px-Cro-Magnon_range_35,000_ybp.svg147px-Cro-Magnon_range_32,500_ybp.svg147px-Cro-Magnon_range_30,000_ybp.svg
PS. Очигледно је да ова мапа није веома прецизна, из разлога што су пре 30.000 година и Данска и Финскам, као и северна Русија, биле прекривене глечерима. Ипак још увек користим ову мапу како бих расчистио то да су се кромањонци ширили са Блиског истока.
Тако да су у праву: кромањонац јесте наш праотац, али само један од праотаца, огромна већина од њих били су Неандерталци. Кромањонци нису врста, већ резултат мешања између две врсте, а ми Европљани смо у просеку 99.7% Неандерталци, а само 0.3% хомо сапиенси. Што сте више “европског изгледа”, вероватније је да имате више неандерталских гена, због тога што је неандерталац био веома европског изгледа, као што је овде објашњено.
Ако мислите да ово нема смисла, погледајте још једном (претпостављено) ширење кромањонца и упоредите га са процентом неандерталских карактеристика у Европи:
4360328_f520
europe-eyes-general--lig
europe-hair0223--light-h
Што даље од Блиског истога идете у Еворпу, мање ћете наћи тамних хомо сапиенсових карактеристика, а могу да кажем: наравно! Због тога што је кромањонац постајао све више и више европски (неандерталски), што је ишао даље од Средњег истока. Ако искомбинујете то знање са знањем о мурској инвазији на Иберију и Италију, као и о турској инвазији на Балкан у прошлости, као и о другим миграцијама унутар Европе, моћи ћете тачно да схватите зашто данас Европљани изгледају онако као изгледају.
http://thecallofthule.wordpress.com/

Нема коментара:

Постави коментар