петак, 12. септембар 2014.

Мит о Хришћанству као о Зиду против Ислама

Мит о Хришћанству као о Зиду против Ислама


Варг Викернес
Изворни текст
Неки изгледа мисле да хришћанство представља зид против ислама и да је то одувек и било. Дозволите ми да вас подсетим на пар историјских чињеница:
Тевтонски витезови нису нападали ислам. Нападали су праве Европљане (тј. паганске Европљане), у Прусији, Литванији, Ливонији и Естонији. Такође су нападали и друге хришћане и католичке Пољаке и руске правослaвне Словене. И не само то; нападали су хришћанска словенска племена у тренутку када су већ била под нападом од стране Монгола, са истока. И други делови Европе су били под нападом, од стране муслимана и нису добили никакву помоћ од Тевтонских витезова, који су дали приоритете клању Европљана.
Извори примера:
Затим имамо Крсташе, када су хришћани, уместо да су се борили против муслимана, одлучили да на пример опљачкају престоницу хришћанског Византијског царства – остављајући га рањивим за турске хорде, које су навирале са истока. Чак су и силовали часне сестре по манастирима. Муслимани нису стигли дубље у Европу не захваљујући хришћанима, већ монголским хордама – које су их нападале за истока.
Извори примера:
Понекад су покрштени Европљани били поклани само због тога што нису имали “праву” врсту хришћанства, на пример катари, који су били потпуно уништени од стране католичких крсташа. И богумили су пали као жртве крсташке мржње и агресије.
Извори примера:
Ове унутрашње борбе кулминирале су, мислим да можемо да кажемо, доласком “реформације”, која је резултирала серијом ратова, од којих је најгори био “Тридесетогодишњи рат”. Само у њему је убијено између 25 и 40 процената целе немачке популације (као и много других Европљана).  То је оставило хришћански Балкан на милост и немилост муслиманских Отомана,  стотинама година.
Промислите мало о овом: између 25 и 40 процената целе немачке популације је убијено за 30 година… због хришћанства!
Извори примера:
Сада, пуштање муслимана да пустоше велики део Европе, није нова ствар хришћанима. у VIII i IX веку, пре него да поврати оно што су муслимански мурски агресори заузели у Иберији док је краљ Француске био његов отац Чарлс Мартел, хришћанин Карло Велики одлучио је да је важније да преобрати Саксонце (Германе) и потроши око 30 година у убијању Саксонаца – чак и у њиховом масакрирању, када је имао прилику за то. Резултат овога је наравно то, да су муслимански Мури могли да држе скоро цело хришћанско Иберијско полуострво у периоду од 500 година!
Извори примера:
Могао бих да наставим даље са причом о овој теми, показујући како Хришћани нису бранили Европу од било кога и да су се уместо тога фокусирали на пустошење Европе и Европљана – чак и када је Европа била суочена са озбиљним претњама споља, са страним непријатељима какви су Мури, Отомани и Монголи/Златна хорда. Хришћани Европе су оставили своје пријатеље хришћане да се сами суочавају са страним претњама, а често су чак и подржавaли стране непријатеље или нападали са леђа хришћане који су се бранили.
Извори примера:
Ако ико мисли да је Хришћанство  решење, пут који ће да обезбеди опстанак Европе, нека размисли поново. Хришћанство је и само непријатељ Европе, увек је и било непријатељ Европе и највећи је директан и индиректан узрок свих наших нежељених проблема.
Пагани Европе су се увек уједињавали када би се сусрели са заједничком претњом, што бисмо требали и ми данас, као и у будућности, да радимо.
Извори примера:
Европа је паганска у крви, уму и духу и мора да се врати својим коренима, како би поново постала хармонична. Не мирна, не слаба, већ хармонична: у складу са свим законима природе. Никад не правите компромис са хришћанима: они су непријатељи Европе!
HailaR WôðanaR!

http://thecallofthule.wordpress.com/

Нема коментара:

Постави коментар