недеља, 2. март 2014.

Путеви Давнина

Путеви Давнина



Варг Викернес

Изворни текст



 http://www.youtube.com/watch?v=QJHg1zBXgIM



Транскрипт:
Путеви Давнина
После много година проведених у образовном систему, завршите знајући само оно што су заправо теоријске бесмислице. Будете упознати за вештачки створеним проблемима, чија нелогична решења не одговарају стварности. Будете упознати са лажима, желе да проводите своје време размишљајући о њима, лажима на којима желе да заснујете ваше целокупно расуђивање: геј права, гладна деца у Африци, социјална неправда, неравноправност полова, антирасизам, сјај такозване “модерне демократије”, злоба и бескорисност европског племства, поробљавање других од стране белаца, безбедан секс и како не постати родитељ, итд…
Док се ваш извијени ум бомбардује оваквим проблемима, схватите да ви немате никаквих стварних вештина. Да. Ево нас, после свих тих година проведених у образовном систему и шта знамо? Образовани смо да постанемо зависни, беспомоћни, заправо робови. Нико не може да преживи самостално, користећи вештине које је научио после 13, или чак 20 година проведених у образовном систему. Не може да узгаја храну, којом би нахранио своју породицу, чак ни за себе самог; да сагради кућу, лови, направи или поправи алате, направи одећу, одере животиње, запали ватру, нађе север без компаса, да препозна које печурке и бобице нису за јело, пронађе пијаћу воду, направи сплав, итд, итд, итд… Чак и добро образовани савремени човек, не може увек да нађе посао, чак и после деценија проведених у образовном систему, ризикује да заврши као касир у некој радњи, или на неком сличном досадном и слабо плаћеном послу.
Упозорења која смо добили од наших родитеља, о ужасима са којима ћемо да се суочимо ако не добијемо право образовање, била су лаж. Образовање данас није гаранција за професионални успех. Можете да будете успешни и без њега, проводећи ваше време учећи неке корисне вештине и затим претварајући те вештине у вашу каријеру.
“Циљ јавног образовања уопште није да шири просветљење; он је једноставно тај да спусти колико год је појединаца могуће, на исти сигуран ниво, да ствара просечно грађанство, да спутава неслагање и оригиналност.” (Х.Л. Менкен)
Надаље, оно што образовање система пре свега ради, је то да нас одвлачи од породице и реалности. Наши преци су од самих почетака учени занату, нечему корисном: ратарству, лову, пецању или некој другој вештини. До тренутка до кога би стасали за женидбу, већ би имали посао, каријеру засновану на корисној вештини.
И жене су биле образоване, да одржавају традицију, подижу децу, брину се о породици. за дужности које нису ништа мање племените од било које мушке професије. Захваљујући овим женама, још увек знамо нешто о нашој европској традицији. Оне су те које су је одржале у животу, кроз све ове године јудео-хришћанске таме.
Данс се жене “образују”, углавном теоријским бесмислицама, све док не постану толику старе, да у ствари постају неплодне. Треба им медицинска помоћ да би и добиле дете и још једна позајмица од банке, како би покриле медицинске трошкове. Чак и ако добију то једно дете, немају времена да га подижу и образују, шаљу га у обданишта и школе, траће и његов живот. Не знају ништа о нашим традицијама, у већини случајева чак мање и од савремених мушкараца, научиће своју децу ничем другом до екстремном конзумеризму, одбојном понашању и самопрезиру.
Генарација наших родитеља нас је изневерила. Прекршили су традицију и изгубили целокупно нагомилано знање и вештине, које су наши преци имали. Тако да данас све морамо сами да научимо. Нисмо наследили ништа од тога, чак морамо дуго да тражимо, да бисмо сазнали шта на првом месту и треба да учимо.
Често то радимо онлајн, тако да је у овом смислу, на неки начин интернет заменио наше родитеље. Можда ово може да објасни зашто је интернет толико популаран међу младим људима данас. Учимо, помажемо и дајемо наду једни другима. Покушавамо поново да изградимо јединствено, славно, вично и мудро краљевство Европе, које су генерације наших родитеља успеле да униште, за мање од 60 година.
Тако да је наш сурвивализам покушај да сазнамо путеве давнина, наслеђе које нам је оспорено, од стране генерација наших родитеља. Имали су све и све си одбацили.
Пријатељи Европљани: имајте много деце! Школујте их код куће!

Превео са енглеског Александар Маслар


http://thecallofthule.wordpress.com/2014/02/23/%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B5%D0%B2%D0%B8-%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B0/

Нема коментара:

Постави коментар